Pambuccian se teme că România ar putea fi cumpărată de străini

Problemele de finanţare de pe piaţa românească au atras fonduri de tip "cioclu", care aşteaptă să cumpere tot la preţuri foarte mici, astfel că, după trecerea crizei, toată ţara ar putea aparţine altora, a declarat deputatul Varujan Pambuccian, membru al Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei.

15 afișări
Imaginea articolului Pambuccian se teme că România ar putea fi cumpărată de străini

Pambuccian se teme că România ar putea fi cumpărată de străini (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt fonduri de tip cioclu, care şi-au deschis birouri în toată ţara şi aşteaptă să cumpere foarte ieftin. Ţinta lor acum sunt investiţiile imobiliare, achiziţionate la 20% din valoarea proprietăţilor, cu teren şi clădire. Astfel de fonduri vor începe să cumpere din 2010 şi firme româneşti. Dacă nu rezistăm trei ani, cât ar putea să ţină criza, ne vom trezi că toată ţara este cumpărată", a spus Pambuccian miercuri, la un seminar.

Pambuccian este membru al Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii de la Camera Deputaţilor.

El a arătat că principala preocupare a întreprinzătorilor români în această perioadă ar trebui să fie ţinerea în viaţă, prin orice mijloace, a firmelor.

"Vom avea un şomaj, cum n-am mai avut în România niciodată. Acest lucru îl vom vedea din toamnă. Diferenţa dintre un şomaj enorm şi unul foarte mare nu va fi făcută de măsurile pe care guvernanţii le au în vedere în aceste zile, de creşteri de salarii şi alte cheltuieli de acest tip, ci de cum vom menţine în viaţă firmele", a afirmat Pambuccian.

Pe de altă parte, el a arătat că actuala criză financiară reprezintă o oportunitate pentru industria IT&C, deoarece firmele vor fi nevoite să utilizeze în această perioadă tot mai multe soluţii pentru reducerea cheltuielilor operaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici