Patronatele din turism cer Guvernului înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Turism

Patronatele din turism cer Guvernului să înfiinţeze Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT), condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat, după ce Ministerul Turismului a fost desfiinţat, considerând că, fără reprezentare, turismul va intra, din nou, într-un con de umbră.

256 afișări
Imaginea articolului Patronatele din turism cer Guvernului înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Turism

Patronatele din turism cer Guvernului înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Turism

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), după ce Ministerul Turismului a fost desfiinţat, în prezent fiind reprezentat ca un departament în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, patronatele din turism cer aprobarea înfiinţării Autorităţii Naţionale pentru Turism condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat.

Această măsură va duce la dezvoltarea sectorului în viitor, va asigura continuarea şi coerenţa măsurilor reglementate, pentru finalizarea actelor normative aflate în dezbatere publică şi dezvoltarea acestor măsuri care s-au dovedit foarte importante pentru economia naţională”, spun reprezentanţii FPTR.

Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc este de părere că, fără reprezentare, turismul va intra într-un con de umbră.

După ce turismul a avut parte în ultimii ani de un minister propriu, ceea ce a avut efecte pozitive pentru acest domeniu, în organigrama noului executiv nu se mai regăseşte nici ca un nume în coada unui minister mai mare, cum s-a întâmplat cu ani în urmă. Pentru ca sectorul să nu intre într-un con de umbră, fiind reprezentat doar de un departament oarecare în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Patronatele din turism cer Guvernului înfiinţarea unei Autorităţi Naţionale pentru Turism, condusă de un Preşedinte cu rang de Secretar de Stat", a declarat Mohammad Murad.

FPTR arată că, în ultimii ani a fost o creştere „incontestabilă” a ponderii aportului sectorului turism în PIB-ul României, acest lucru fiind posibil datorită „măsurilor aprobate de toţi reprezentanţii partidelor politice aflate în Parlament”.

Turismul este un sector ce transcede spectrul politic, beneficiul îmbunătăţirilor în acest sector fiind în avantajul tuturor, prin refacerea şi susţinerea forţei de muncă, creşterea productivităţii muncii, crearea de noi locuri de muncă şi echilibrarea balanţei de plăţi a României”, spun reprezentanţii patronatelor din turism.

Prin înfiinţarea ANT, instituţie cu personalitate juridică distinctă, condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat, în subordinea directă a Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, FPTR propune, de fapt, o structură organizatorică ce va avea 140 posturi, din care 30 vor rămâne libere până la angajarea ataşaţilor în turism. Din cele 199 de posturi ocupate în prezent, se vor reduce, efectiv, 89 de posturi, multe fiind de conducere, fapt ce va conduce la diminuarea semnificativă a fondului lunar de salarii la aproximativ 155.000 euro, potrivit sursei citate.

Taguri:
patronat,
ant,
turism

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici