PDL cere comisie de anchetă pentru distribuitorii de gaze naturale

Senatorul PDL Iulian Urban a declarat, luni, că grupul parlamentar democrat-liberal din Senat cere constituirea unei comisii de anchetă care să investigheze modul în care cei care au cumpărat pachete majoritare în domeniul distribuirii de gaze naturale au respectat obligaţiile pe care le aveau.

76 afișări
Imaginea articolului PDL cere comisie de anchetă pentru distribuitorii de gaze naturale

PDL cere comisie de anchetă pentru distribuitorii de gaze naturale (Imagine: Mediafax Foto)

"Distribuitorii fac presiuni la ANRE dorind ca de la 1 iulie să se majoreze preţul la gaze cu 5,6%. Toţi senatorii PDL au înnebunit când a venit Petru Lificiu să anunţe acest lucru, au spus că nu sunt de acord şi, mai mult decât atât, am hotărât să se înfiinţeze o comisie parlamentară de anchetă care să vizeze modul în care toţi distribuitorii de gaze din România, cei care au cumpărat pachete majoritare, precum Eon sau Distrigaz, au respectat obligaţiile pe care le aveau conform contractelor de privatizare. În mod ferm, ne-am opus oricărei majorări care n-are niciun fel de justificare economică în condiţiile în care, la preţul de import al gazelor până la consumatorul final, se adaugă încă 100% din preţul de import. Este aberant", a declarat Iulian Urban.

El a adăugat că deja există aproximativ 40 de semnături pentru această solicitare de înfiinţare a comisiei de anchetă.

"Distribuitorii de gaze nu merită această majorare, pentru că nu au făcut niciun fel de investiţii în România. În afară de asta, în condiţiile în care am umblat la pensii şi salarii, ar fi criminal să creştem preţul gazelor. Acum facem comisie de anchetă, pentru că vrem să luăm toate contractele de privatizare din domeniu să vedem ce este acolo", a conchis Urban.

Declaraţia a fost făcută în urma şedinţei grupului parlamentar al PDL din Senat, la care a participat şi şeful ANRE, Petre Lificiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici