Pe locul doi în UE ca număr de stupi, România trimite anual aproape 9.000 de tone de miere în lume

  • România trimite anual aproape 9.000 de tone de miere în lume, cea mai mare piaţă fiind cea din UE.
  • România se află, conform ultimelor date, pe locul doi în Uniunea Europeană ca număr de stupi.
920 afișări
Imaginea articolului Pe locul doi în UE ca număr de stupi, România trimite anual aproape 9.000 de tone de miere în lume

România s-a situat în 2021 pe locul opt în Uniunea Europeană la ex­por­turile de miere în ţările din inte­riorul comunită­ţii, livrând peste 8.400 de tone, arată calculele ZF pe baza datelor Eurostat.

Clasamentul este condus de Ungaria, care livrează peste 60.000 de tone anual în ma­gazinele din Uniunea Europeană, în timp ce Spania şi Belgia ocupă ce­lelalte locuri pe podium.

De aseme­nea, România exportă o cantita­te de miere şi în afara ţărilor Uniunii Europene. Astfel, peste 900 de tone ajung în special în Asia şi Orientul Mijlociu. În afara UE, cel mai mult exportă Spania, Germania şi Ungaria.

Conform ultimelor date de la Co­misia Europeană, România se află pe locul doi în topul celor mai mari crescători de albine din Uniunea Europeană, după Spania, cu un efectiv de aproape 2 milioane de stupi, între­gul sector apicol, unul important pen­tru agricultură, în­sem­nând circa 18,5 milioane de stupi la nivelul UE, arată datele de la Comisia Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici