Pepsi a dat în judecată Coca-Cola

PepsiCo a atacat, luni, în instanţă Coca-Cola Co, acuzând compania de publicitate falsă şi de alte practici anticoncurenţiale în cadrul unei campanii publicitare pentru o băutură energizantă.

257 afișări
Imaginea articolului Pepsi a dat în judecată Coca-Cola

Pepsi a dat în judecată Coca-Cola

Acţiunea celor de la Pepsi urmează unei campanii de două săptămâni în care Coca-Cola şi-a promovat băutura energizantă Powerade ION4. În campania de publicitate sunt prezentate imagini cu sticle de Gatorade, o băutură destinată sportivilor şi produsă de Pepsi, asociate cu sloganuri precum "Nu te mulţumi cu o băutură incompletă".

În plus, Coca-Cola pretinde că produsului Gatorade îi lipsesc doi electroliţi esenţiali, calciu şi magneziu, prezenţi în Powerade.

Pepsi susţine, însă, că nu există dovezi că respectivele două minerale fac din Powerade o băutură energizantă mai bună.

Avocaţii Pepsi au cerut unei instanţe să pună capăt campaniei publicitare agresive în care se pretinde că produsul Powerade este superior, iar Gatorade este o băutură incompletă.

"(Campania Coca-Cola - n.r.) reprezintă o strategie calculată, intenţionată şi elaborată pentru a ataca fără temei şi imoral liderul de piaţă, Gatorade", se arată în plângerea înaintată instanţei de Pepsi.

Petiţionarul acuză Coca-Cola de publicitate falsă, practici şi acţiuni înşelătoare, vătămarea reputaţiei din afaceri şi încălcarea regulilor competiţiei.

Coca-Cola şi Pepsi au o istorie îndelungată în a-şi ataca reciproc produsele în campanii publicitare mondiale şi în a recurge la acţiuni în justiţie pentru probleme care diferă de la încălcarea legilor antitrust la spionaj comercial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici