Peste 12.000 de români au mai mult de 100.000 € în bănci

Aproape 1.000 de români au apărut în plus în ultimul an în evidenţele băncilor cu depozite de peste 100.000 de euro, în pofida recesiunii care a subţiat veniturile, totalul celor care pot fi încadraţi în categoria de top a clienţilor de private banking depăşind 12.000.

22 afișări
Imaginea articolului Peste 12.000 de români au mai mult de 100.000 € în bănci

Peste 12.000 de români au mai mult de 100.000 € în bănci (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Valoarea totală a depozitelor constituite de românii bogaţi la bănci a ajuns la jumătatea anului la echivalentul a 4 mld. euro.

După ce la începutul anului dobânzile la depozite au scăzut agresiv, în ultimele luni băncile au preferat să plătească mai mult pentru resursele atrase decât să piardă din clienţi.

Valoarea depozitelor garantate mai mari de 100.000 de euro a crescut în al doilea trimestru cu 4,4% faţă de primele trei luni ale anului, conform datelor Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.

Citeşte mai multe despre economiile românilor în bănci pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici