Peste 14.000 din cei 18.300 de clienţi Volksbank cu credite în franci elveţieni acceptă conversia

Peste 14.000 de clienţi ai Volksbank România cu credite în franci elveţieni au acceptat până în prezent oferta Băncii Transilvania de conversie cu discount, valabilă până la 31 iulie, fără prelungire, din circa 18.300 de persoane vizate, peste 95% preferând moneda naţională.

644 afişări
Imaginea articolului Peste 14.000 din cei 18.300 de clienţi Volksbank cu credite în franci elveţieni acceptă conversia

Peste 14.000 din cei 18.300 de clienţi Volksbank cu credite în franci elveţieni acceptă conversia (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

"Persoanele care acceptă oferta până în data de 31 iulie (inclusiv), până la ora 17.30, se mai pot programa pentru semnarea efectivă a documentelor până în 17 august", se arată într-un comunicat al Băncii Transilvania (BT).

De la lansarea ofertei de conversie, pe 4 mai, circa 18.000 de clienţi s-au programat pentru a le fi prezentată oferta, aceştia reprezentând peste 99% dintre cei vizaţi.

Totodată, din cele 14.000 de persoane care au acceptat deja termenii ofertei, 12.000 de clienţi, respectiv peste 70%, au semnat deja contractele de conversie, restul urmând în perioada următoare, în funcţie de data programată.

Peste 95% dintre cei care au agreat oferta au optat pentru conversia creditelor în lei.

BT va returna debitorilor în franci sumele deja plătite drept comision de risc, prin reducerea soldului împrumutului, la care se adaugă o reducere de 22,5% la soldul creditului rezultat după diminuarea cu comisionul de risc/administrare plătit efectiv şi nerecuperat de clienţi până la data conversiei.

Oferta poate fi accesată de clienţi în peste 100 de sedii Volksbank la nivel naţional. Clienţii pot merge în unităţile Volksbank pentru conversia creditelor lunea, miercurea şi vinerea în intervalul 9:00-17:00, iar marţea şi joia până la ora 19:00.

Volksbank nu mai calculează şi nu mai percepe, de la 8 aprilie, comision de risc sau administrare, iar până la 17 mai clienţii au beneficiat de cursul de schimb CHF-leu îngheţat la nivelul de la sfârşitul anului trecut.

După finalizarea perioadei de valabilitate a ofertei de conversie a creditelor în CHF, dar până la sfârşitul acestui an, va fi returnat comisionul de risc achitat şi nerecuperat de clienţii cu credite denominate în alte monede decât franci elveţieni din portofoliul existent al Volksbank, prin diminuarea corespunzătoare a soldului creditelor, decizie cu impact asupra a circa 15.000 de clienţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici