Peste 40% din apa potabilă s-a pierdut din reţea, în 2006

Pierderile de apă potabilă din reţeaua de alimentare au reprezentat, anul trecut, 40,6% din cantitatea distribuită în întreaga ţară şi 43,5% în municipii şi oraşe, motivul principal fiind uzura echipamentelor, potrivit datelor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

1 afișare
Imaginea articolului Peste 40% din apa potabilă s-a pierdut din reţea, în 2006

Peste 40% din apa potabilă s-a pierdut din reţea, în 2006

Cauzele pierderilor au fost uzura avansată a conductelor de aducţiune şi distribuţie a apei potabile, precum şi uzura fizică şi morală a echipamentelor de captare şi pompare, se arată într-un comunicat al INS.

La sfârşitul anului 2006, lungimea simplă a reţelei de distribuţie a apei potabile era de 50.821 kilometri, cu 3.043,1 km mai mare pe total ţară şi cu 781,9 km mai mare la nivelul municipiilor şi oraşelor, faţă de situaţia existentă la sfârşitul anului 2005.

Cantitatea de apă potabilă distribuită consumatorilor a fost de 1,069 miliarde de metri cubi, cu 18,901 milioane mc mai puţin decât în anul 2005. Din această cantitate, apa potabilă pentru uz casnic s-a ridicat la 652,418 milioane mc, reprezentând 61% din total.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici