Peugeot-Citroën: Prima de casare este un "instrument periculos"

Prima de casare este un "instrument periculos", eficient în prezent, dar care va avea în viitor un efect total opus celui scontat, a declarat preşedintele Peugeot-Citroën, Christian Streiff.

32 afișări
Imaginea articolului Peugeot-Citroën: Prima de casare este un "instrument periculos"

Peugeot-Citroën: Prima de casare este un "instrument periculos" (Imagine: Mediafax Foto)

"Prima de casare este un instrument periculos. Când nu va mai fi aplicată, vor veni timpuri dificile pentru constructorii auto. Aceste genuri de măsuri sunt utile pentru stabilizarea pieţelor auto. Funcţionează bine în Franţa, Germania şi Italia, unde vânzările nu sunt atat de slabe ca în Spania", a afirmat Streiff într-un interviu acordat publicaţiei Süddeutsche Zeitung.

El a precizat că vânzările vor scădea atunci când se va renunţa la primă.

În condiţiile în care constructorii de automobile europeni se confruntă cu o scădere fără precedent a vânzărilor din cauza reticenţei consumatorilor de a investi în bunuri costisitoare, guvernele explorează o serie de modalităţi de a stimula relansarea pieţei auto.

În Franţa, bonusul acordat la casarea unei maşini vechi de cel puţin zece ani pentru achiziţionarea unui autorurism nou sau utilaj uşor, mai puţin poluant, se cifrează la 1.000 de euro.

Autorităţile germane acordă o prima de casare de 2.500 euro. În Germania, Peugeot a consemnat o dublare a comenzilor, a indicat, luni, directorul general al grupului, Jean-Philippe Collin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici