Piaţa accesoriilor de telefoane mobile va creşte în acest an cu 50%

Piaţa accesoriilor de telefoane mobile va atinge 8-10 milioane de euro în 2008, în creştere cu 50% faţă de 2007, pe fondul avansului vânzărilor de sisteme hands free fără fir, potrivit estimărilor Germanos Telecom România.

52 afișări
Imaginea articolului Piaţa accesoriilor de telefoane mobile va creşte în acest an cu 50%

Piaţa accesoriilor de telefoane mobile va creşte în acest an cu 50% (Imagine: Mediafax Foto)

"Cu o valoare estimată la 8-10 milioane de euro, piaţa locală a accesoriilor de telefoane mobile va înregistra o dinamică spectaculoasă şi în 2008. Creşterea va fi înregistrată în principal pe segmentele accesoriilor fashion şi high-tech. Pas cu pas, sistemele hands free fără fir vor înlocui sistemele clasice cu fir. Transferul de date nu mai este realizat prin cablu, ci prin tehnologia Bluetooth încorporată, care permite comunicarea fără fir între dispozitive, pe o rază de până la 100 metri", a declarat Alexandru Munteanu, directorul comercial pe segmentul Telefoane Mobile al Germanos Telecom România.

Potrivit datelor prezentate de Germanos într-un comunicat transmis, luni, agenţiei MEDIAFAX, piaţa accesoriilor de telefoane mobile va cunoaşte o creştere importantă şi în 2008, respectiv 50% faţă de anul trecut.

"Încă o dată, «vedeta» acestui segment de piaţă va fi sistemul hands free cu tehnologie Bluetooth. Noile reglementări ale codului rutier impuse în 2007 au fost unul din motivele creşterii semnificative a cifrelor de vânzări", se arată în comunicat.

Conform Germanos, anul 2007 a adus o creştere de 70% faţă de 2006, comparativ cu un avans de 10% pe segmentul telefoanelor mobile.

În primul semestru al acestui an, vânzările companiei au înregistrat o creştere de aproximativ 30% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2007, iar pe segmentul terminalelor cu tehnologie încorporată Bluetooth avansul a fost de circa 35%.

Grupul elen Germanos a intrat pe piaţa românească în anul 1996, odată cu deschiderea primul magazin pentru comercializarea bateriilor Sunlight.

În 2000, grupul elen a înfiinţat societatea Germanos Telecom România, care ulterior a fuzionat cu Sunlight România.

În prima parte a anului 2006, grupul elen de telefonie mobilă Cosmote a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al Germanos şi operaţiunile din Grecia, România, Bulgaria şi Macedonia.

Alături de Germanos, principalii competitori pe piaţa distribuţiei de terminale GSM sunt Fonomat, EuroGSM şi Avenir Telecom.

Germanos Telecom România este unul dintre cei mai importanţi retaileri de echipamente şi servicii de telefonie mobilă, produse şi accesorii digitale (camere foto şi video, carduri de memorie etc.) şi servicii de acces la Internet şi televiziune digitală prin satelit, furnizate de Romtelecom.

Numărul curent de magazine Germanos a ajuns la 226, iar până la sfârşitul anului 2008 reţeaua retailerului va număra circa 265 unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici