PIAŢA CLĂDIRILOR DE BIROURI: În Capitală sunt la vânzare la 1.100-3.800 euro/mp, iar în provincie de 3 ori mai ieftine

Imobilele de birouri scoase la vânzare în Bucureşti au preţuri cuprinse între 1.100 de euro/mp şi 3.800 de euro/mp, în timp ce în marile oraşe de provincie minimul este de 400 de euro, iar maximul ajunge la 1.250 de euro/mp.

1808 afișări
Imaginea articolului PIAŢA CLĂDIRILOR DE BIROURI: În Capitală sunt la vânzare la 1.100-3.800 euro/mp, iar în provincie de 3 ori mai ieftine

PIAŢA CLĂDIRILOR DE BIROURI: În Capitală sunt la vânzare la 1.100-3.800 euro/mp, iar în provincie de 3 ori mai ieftine (Imagine: Shutterstock)

Spatiicomerciale.ro, platforma de promovare a anunţurilor imobiliare cu destinaţie comercială lansată de Imobiliare.ro, reuneşte 14.000 de astfel de anunţuri, iar în baza acestora, reprezentanţii portalului au realizat un clasament al celor mai scumpe imobile de birouri scoase la vânzare în Capitală, dar şi în oraşele secundare.

Astfel, în Bucureşti, primul loc în top este ocupat de o clădire de birouri situată în zona Ghencea, cu un preţ cerut de 12,58 de milioane de euro (1.143 euro/mp). Imobilul are o suprafaţă utilă închiriabilă de aproape 11.000 de metri pătraţi, distribuită pe parter şi şapte etaje, plus două nivele de parcare subterană, cu o capacitate de 100 de locuri. Tariful de închiriere practicat pentru această proprietate este de 9 euro pe metru pătrat pe lună, la care se adaugă şi cheltuielile cu serviciile de întreţinere, în valoare de încă 3 euro pe metru pătrat pe lună.

Pe locul al doilea în clasament se situează un imobil de birouri de pe strada Lipscani, în schimbul căruia proprietarul solicită 7,8 milioane de euro (1.547 euro/mp). Clădirea de cinci etaje dispune de o suprafaţă de 5.042 de metri pătraţi şi are în prezent un grad de ocupare de 90%. Imobilul a fost complet renovat în anul 2002 şi are o capacitate de parcare de 30 de locuri.

La preţul de 6 milioane de euro (3.821 euro/mp) este scoasă la vânzare o clădire cu opt nivele (demisol, parter şi şase) construită în anul 2008, în zona Aviatorilor-Herăstrău. Imobilul are o suprafaţă utilă de 1.570 de metri pătraţi. Construcţia este amplasată pe un teren de 572 de metri pătraţi şi dispune de 12 locuri de parcare.

Tot în nordul Capitalei, în zona Aviaţiei, o clădire de opt nivele (parter şi şapte etaje), cu o suprafaţă utilă închiriabilă de 3.900 de metri pătraţi, poate fi achiziţionată cu 5,85 de milioane de euro (1.500 euro/mp). Proprietatea respectă standardele construcţiilor "verzi" în ceea ce priveşte consumul de energie şi dispune de 60 de locuri de parcare. Preţul de închiriere pentru imobil este de 15 euro pe metru pătrat pe lună.

La un preţ de 4,7 milioane de euro (2.075 euro/mp) este listată pe SpatiiComerciale.ro o vilă cu destinaţia spaţii de birouri, situată în zona Dacia - Grădina Icoanei. Cu o suprafaţă de 2.264 de metri pătraţi, construcţia în stil bizantin a fost complet restaurată atât la interior, cât şi la exterior. Imobilul dispune de un garaj cu o capacitate de trei locuri, iar în curtea acestuia pot fi parcate până la 15 maşini. Tariful de închiriere pentru această proprietate se ridică la 17.000 de euro pe lună.

În Cluj-Napoca, zona Iris, o clădire de 2.600 de metri pătraţi poate fi achiziţionată cu 2,38 de milioane de euro (915 euro/mp). Imobilul a fost construit în anul 2006, pe structura parter şi un etaj, şi beneficiază de 50-60 de locuri de parcare. Preţul de închiriere se ridică la 20.000 de euro pe lună.

În apropiere de Piaţa 1 Mai, o proprietate de 1.700 de metri pătraţi are un preţ cerut de aproximativ 1,73 de milioane de euro (1.017 euro/mp). Imobilul a fost renovat integral în urmă cu patru ani şi este compartimentat ca open space pe fiecare nivel (parter şi două etaje). În curtea clădirii sunt disponibile 60 de locuri de parcare.

Cea mai scumpă clădire de birouri din Braşov listată pe SpatiiComerciale.ro este situată în zona de sud-est a oraşului. Este vorba despre o clădire de 4.200 de metri pătraţi care are un preţ cerut de 5 milioane de euro (1.190 euro/mp). Imobilul este structurat pe cinci nivele (parter şi patru etaje) şi are un tarif de închiriere de 9 euro pe metru pătrat pe lună.

În zona 13 Septembrie din Braşov, poate fi achiziţionat un imobil de 6.000 mp cu destinaţia spaţii de birouri pentru 2,5 milioane de euro (416 euro/mp). Clădirea are un regim de înălţime S+P+3 şi dispune de două căi de acces, putând fi o soluţie şi pentru spaţii de producţie sau de depozitare.

În Timişoara, zona Simion Bărnuţiu, un imobil office de 2.800 de metri pătraţi are un preţ cerut de 1,8 milioane de euro (642 euro/mp). Clădirea a fost construită în anul 2004, este structurată pe demisol, parter şi cinci etaje şi dispune de opt locuri de parcare. În prezent, proprietatea funcţionează ca unitate de cazare.

În zona Complexul Studenţesc, o vilă cu destinaţia office poate fi achiziţionată cu 1,5 milioane de euro (1.250 euro/mp). Imobilul dispune de o suprafaţă utilă de 1.200 de metri pătraţi şi este structurat pe subsol, parter, etaj şi mansardă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici