Piaţa de leasing a avansat în primul semestru cu 35,57%

Piaţa naţională de leasing a înregistrat în primul semestru o creştere de 35,57%, la 2,942 miliarde de euro, în funcţie de valoarea bunurilor finanţate, cea mai mare pondere fiind deţinută de companiile subsidiare ale băncilor, cu o cotă de 66%.

18 afișări
Imaginea articolului Piaţa de leasing a avansat în primul semestru cu 35,57%

Piaţa de leasing a avansat în primul semestru cu 35,57% (Imagine: Mediafax Foto)

Firmele independente de leasing reprezintă 18% din piaţa de profil, în timp ce companiile captive, care aparţin unor producători sau importatori auto, cumulează 16%, se arată într-un comunicat comun al Asociaţiei Societăţilor Financiare - ALB România şi Asociaţiei Societăţilor de Leasing din România (ASLR).

Cele două asociaţii de leasing controlează 94,6% din piaţa de leasing, cu o valoarea a bunurilor finanţate de 2,763 miliarde de euro, restul revenind firmelor care nu sunt afiliate niciunei organizaţii de profil.

Companiile membre ALB au finanţat, în primele şase luni, bunuri în valoare totală de 2,687 miliarde de euro, reprezentând 92% din piaţa de leasing, iar firmele care fac parte din ASLR au acordat finanţări pentru bunuri în cuantum de 76,37 milioane de euro, cu o cotă de 2,6% din piaţă.

Membrii celor două asociaţii au încheiat circa 86.000 de contracte în perioada ianuarie-iunie, dintre care aproximativ 82.700 de contracte revin ALB, iar restul de aproape 3.300 au fost semnate de ASLR.

Autovehiculele continuă să deţină controlul pe piaţa de leasing, cu o cotă de 70% din volumul finanţărilor acordate de membrii ALB şi ASLR (1,94 miliarde euro), în timp ce leasingul de echipamente industriale are o pondere de 23% (629,8 milioane euro), iar leasingul imobiliar cumulează o cotă de 7% (189,15 milioane euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici