Piaţa pensiilor private, analizată la conferinţa Mediafax Talks about Private Pensions

Evoluţia pieţei pensiilor private în 2009, sub impactul crizei financiare şi al deciziei autorităţilor în privinţa nivelului contribuţiilor aferente fondurilor de pe Pilonul II, va fi discutată la conferinţa Mediafax Talks about Private Pensions, ce va avea loc joi, 26 februarie, la Hotel Hilton.

18 afișări
Imaginea articolului Piaţa pensiilor private, analizată la conferinţa Mediafax Talks about Private Pensions

Piaţa pensiilor private, analizată la conferinţa Mediafax Talks about Private Pensions

Evenimentul organizat de Mediafax, cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România, va reuni autorităţi şi reprezentanţi ai celor mai importante companii de pe piaţa pensiilor private, asigurărilor şi investiţiilor, precum şi reprezentanţi ai caselor de avocatură, consultanţi şi brokeri.

Participanţii vor evalua piaţa pensiilor private obligatorii la un an de la lansare şi vor discuta, printre altele, despre efectele plafonării contribuţiei aferente fondurilor de pe Pilonul II la 2% din venitul brut, despre consecinţele creşterii şomajului şi ale plafonării/scăderii salariilor asupra pieţei pensiilor şi despre eventualele modificări ale politicilor de investiţii practicate de fondurile de pe Pilonul II în 2009.

Aceste teme vor fi puse în discuţie de speakerii primei sesiuni, printre care Mircea Oancea – preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Domnica Doina Pârcălabu – preşedintele Casei Naţionale de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS), Crinu Andănuţ – preşedintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) şi Ioan Vreme – director general Generali Fond de Pensii.

În cea de-a doua sesiune, dedicată pensiilor facultative, participanţii vor dezbate rolul de stimulent pentru angajaţi al pensiilor facultative, oportunitatea lansării unui nou fond din perspectiva administratorilor şi efectele dublării plafonului de deductibilitate de la 200 la 400 euro.

Printre speakerii acestei sesiuni se numără Simona Diţescu – director general BCR Administrare Fond de Pensii, Eugen Voicu – CEO Aviva Investors, Mihai Coca-Cozma – director general AIG Fond de Pensii şi Horaţiu Cocheci - Manager Human Resources Services PricewaterhouseCoopers.

Mediafax Talks about Private Pensions - al doilea eveniment Mediafax dedicat pieţei pensiilor private, după cel din martie 2008 - se va desfăşura joi, 26 februarie 2009, în Salonul Regina Maria al Hotelului Hilton, începând cu ora 10.00. Înscrierile pentru participare se fac pe website-ul www.mediafaxtalks.ro/private-pensions sau telefonic la numărul 031.825.64.31, până pe 25 februarie.

Evenimentul are ca sponsori companiile ING, AIG Fond de Pensii, Generali Fond de Pensii, BCR Administrare Fond de Pensii şi Aviva Investors şi este organizat cu sprijinul Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR) şi al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare din România (UNSAR).

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile.

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania Mediafax face parte din cel mai mare trust media din România, MediaPro, şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri. Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, înregistrări audio cu declararaţii şi interviuri în exclusivitate, servicii de monitorizare de presă şi de distribuţie de comunicate de presă, anuare de specialitate, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct şi consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro. În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România ce şi-a exportat modelul de business, odată cu lansarea companiei Mediafax din Cehia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici