Piaţa românească de software şi servicii IT a scăzut anul trecut cu 25%

Piaţa de software şi servicii IT din România s-a diminuat anul trecut cu 25%, la 800 milioane euro, după o scădere de 20% în 2009, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Liviu Drăgan, membru în consiliul Asociaţiei Patronale a Industriei Software şi Servicii (ANIS).

183 afișări
Imaginea articolului Piaţa românească de software şi servicii IT a scăzut anul trecut cu 25%

Piaţa românească de software şi servicii IT a scăzut anul trecut cu 25% (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

"Sper ca industria IT din România să nu mai scadă în acest an. (...) Dacă se opreşte scăderea, industria iese din criză. Industria locală e încă atractivă pentru outsorcing, dar nu în aceeaşi măsură", a spus Drăgan.

Anul trecut, exporturile româneşti de software şi servicii IT s-au majorat, conform estimărilor preliminare ale ANIS, cu 10%, la aproximativ 500 milioane euro, evoluţia datorată creşterii proiectelor în care sunt implicate companiile locale, atât ca volum, cât şi ca număr. Pentru acest an, asociaţia IT apreciază că exporturile vor urca cu cel puţin 10%.

Drăgan a apreciat că outsorcingul reprezintă 60% din industria românească de IT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici