PIB-ul României a scăzut cu 4,6% în primul semestru. Scăderea este mai mare decât bugetul pe care îl primeşte educaţia

  • PIB-ul a scăzut cu 4,6% în S1/2020
  • Industria, activităţile culturale şi comerţul au fost afectate
  • Guvernul estimează o scădere de 3,9% pe tot anul
1044 afișări
Imaginea articolului PIB-ul României a scăzut cu 4,6% în primul semestru. Scăderea este mai mare decât bugetul pe care îl primeşte educaţia

PIB-ul României a scăzut cu 4,6% în primul semestru. Scăderea este mai mare decât bugetul pe care îl primeşte educaţia

Economia s-a contractat cu 4,6% în primul semestru din 2020 faţă de perioadă a anului trecut, a reconfirmat astăzi Institutul Naţional de Statistică. Industria, comerţul şi activităţile culturale şi recreative au avut cele mai mari contribuţii negative la scăderea economică.

Deşi economia a scăzut mult în prima jumătate a anului, Guvernul rămâne optimist şi estimează o scădere economică de 3,9% pentru tot anul. În schimb, analiştii estimează o scădere economică cuprinsă între 6 şi 10% pentru 2020.

Scăderea economică de 4,6% din primul semestru al anului este similar cu bugetul anual alocat sănătăţii şi mai mult decât bugetul pe care îl primeşte educaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici