Ponta: Dacă opoziţia nu vrea dialog pe Codul Fiscal şi Masterplan, atunci le adoptăm, nu o să stăm!

Guvernul va încerca să discute cu opoziţia despre noul Cod Fiscal şi Masterplanul de transport, dar numai dacă liderii opoziţie doresc acest dialog, în sens contrar documentele urmând să fie adoptate de Executiv fără o astfel de discuţie, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

453 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă opoziţia nu vrea dialog pe Codul Fiscal şi Masterplan, atunci le adoptăm, nu o să stăm!

Ponta: Dacă opoziţia nu vrea dialog pe Codul Fiscal şi Masterplan, atunci le adoptăm, nu o să stăm! (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Îl trimitem în Parlament, încercăm să avem dialog, dacă vor cei din opoziţie să avem dialog. Dacă nu vor să avem dialog, îl adoptăm şi facem lucrurile cum trebuie. Ministrul Rus, vă rog să mergeţi în Parlament, cine vrea să discute despre Masterplan, discută. Eu cred că am făcut bine cu apelul la dialog, dar acum nu o să stăm, dacă nu vor să dialogăm", a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern, în prezenţa presei.

Luni, Ponta a transmis co-preşedinţilor PNL o invitaţie la dialog în vederea stabilirii poziţiilor politice referitoare la revizuirea Constituţiei, modificarea legislaţiei electorale, Masterplanul pe Transport şi priorităţile din infrastructură, legislaţia privind securitatea naţională, riscurile generate pentru populaţie de eventuale crize pe piaţa financiară internaţională şi posibilităţile de intervenţie în legislaţia financiar-bancară.

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat însă că premierul Victor Ponta, prin solicitarea adresată Opoziţiei de a discuta pe cinci teme de interes, a "greşit adresantul", ea susţinând că prim-ministrul îşi arogă prerogative care nu-i aparţin, dar şi că este "surd" când este vorba de aplicarea legii.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici