Ponta, despre summitul China-ECE: Un moment istoric, de mare oportunitate pentru România

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după discursul premierului chinez Li Keqiang din Parlament, că summitul China - Europa Centrală şi de Est, organizat la Bucureşti, a reprezentat un moment istoric, de mare oportunitate pentru România.

313 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre summitul China-ECE: Un moment istoric, de mare oportunitate pentru România

Ponta, despre summitul China-ECE: Un moment istoric, de mare oportunitate pentru România (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Cred că, fără a fi excesiv de entuziaşti, chiar a fost un moment istoric. Este - după momentul intrării noastre în NATO şi în UE, iată, la aproape zece ani - un nou moment de mare oportunitate pentru că nu e vorba aici numai de relaţia cu China, este vorba şi despre rolul nostru regional - toţi premierii din regiune care au fost la Bucureşti, rolul special pe care China îl acordă României în relaţia cu întreaga regiune reprezintă o uriaşă oportunitate de dezvoltare economică şi ţine doar de noi acum, încet, dar serios, să o folosim", a spus Ponta.

El a precizat că, din acest motiv, i-a anunţat pe miniştrii că în ianuarie se va face o discuţie specială în şedinţa de Guvern în ceea ce priveşte implementarea memorandumurilor şi acordurilor semnate.

"Voi avea grijă să monitorizez şi fiecare ministru să răspundă în faţa Guvernului de modul în care toate aceste proiecte, fie că e vorba în special de proiecte economice, dar nu numai, ci şi proiecte culturale, proiecte de colaborare diplomatică, se desfăşoară pentru ca să arătăm că suntem serioşi, nu doar ne-am bucurat, am organizat foarte bine acest forum după de care de mâine revenim la obiceiurile noastre vechi", a adăugat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici