Ponta: Situaţia arieratelor este în curs de evaluare. Urmează discuţii cu FMI pentru clarificări

Premierul Victor Ponta a declarat că nivelul arieratelor înregistrate la nivelul autorităţilor locale încă nu este cunoscut, dar există "o procedură de identificare" şi va urma o discuţie cu FMI pentru a explica diferenţa între arieratele pe proiecte cu sursă de finanţare şi a celor fără finanţare.

268 afișări
Imaginea articolului Ponta: Situaţia arieratelor este în curs de evaluare. Urmează discuţii cu FMI pentru clarificări

Ponta: Situaţia arieratelor este în curs de evaluare, urmează discuţii cu FMI pentru clarificări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Domnul Voinea informează tot timpul partenerii noştri de la FMI şi de la Comisia Europeană despre toate deciziile pe care le adoptăm pe temă fiscală. (...) Toate soluţiile fiscale necesită consultare", a spus joi premierul.

Ponta a fost întrebat dacă oficialii FMI sunt de acord cu soluţia Guvernului în ceea ce priveşte arieratele sau dacă încă se negociază.

"Altfel nu adoptam ordonanţa în forma aceasta, dar trebuie să discutăm. La următoarea vizită explicăm care e diferenţa, însă i-am informat", a afirmat premierul.

De asemenea, Ponta a sspus că încă nu există o evaluare exactă a situaţiei lucrărilor angajate de autorităţile locale fără sursă de finanţare prevăzută în buget, fiind în curs "o procedură de identificare a arieratelor".

Ordonanţa de urgenţă privind plata arieratelor la nivel local aprobată de Guvern şi publicată vineri în Monitorul Oficial stabileşte că fondurile din TVA şi impozitul pe venit sunt alocate pentru achitarea arieratelor, "precum şi" pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, prioritară fiind însă stingerea datoriilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici