Populaţia Germaniei atinge un nou maxim istoric pe fondul imigraţiei masive din Ucraina

Populaţia Germaniei a crescut cu 1,3%, până la 84,4 milioane, cel mai mare salt anual de la reunificarea ţării în urmă cu mai bine de trei decenii, titrează Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

1799 afișări
Imaginea articolului Populaţia Germaniei atinge un nou maxim istoric pe fondul imigraţiei masive din Ucraina

Populaţia Germaniei atinge un nou maxim istoric pe fondul imigraţiei masive din Ucraina

Creşterea de 1,12 milioane de persoane s-a datorat exclusiv străinilor care s-au mutat în Germania, a arătat marţi biroul de statistică Destatis într-un comunicat.

Imigraţia netă a atins 1,46 milioane, în creştere faţă de 329.000 cu un an înainte, „cauzată în principal de refugiaţii din Ucraina”.

Potrivit Bloomberg Economics, Germania va avea parte o creştere demografică mai mare decât orice altă ţară din vest în următorul deceniu. Fără imigranţi care să lucreze şi să plătească taxe, cea mai mare economie a Europei riscă să rămână fără forţă de muncă pentru a-şi alimenta creşterea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici