Porcii bolnavi de pestă din Insula Mică a Brăilei vor fi eutanasiaţi

Aproximativ 2.500 de porci din Insula Mică a Brăilei vor fi eutanasiaţi, începând de săptămâna viitoare, după ce în zonă a fost descoperit un focar de pestă porcină.

20 afișări
Imaginea articolului Porcii bolnavi de pestă din Insula Mică a Brăilei vor fi eutanasiaţi

Aproximativ 2.500 de porci din Insula Mică a Brăilei vor fi eutanasiaţi

"Toţi cei aproximativ 2.500 de porci din rezervaţie vor fi eutanasiţi săptămâna viitoare, după ce vom primi de la Timişora un incinerator. Operaţiunea va fi una destul de grea deoarece porcii din rezervaţie trăiesc în semi-sălbăticie, pe o suprafaţă de 20.000 de hectare, şi vor fi destul de greu de prins toţi", a declarat, joi, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Sigurnţa Alimentelor (DSVSA) Brăila, Gicu Drăgan.

El estimează că operaţiunea ar putea dura câteva săptămâni.

O echipă de medici veterinari a descoperit în 4 octombrie, în rezervaţia Insulei Mici a Brăilei, cadavrele a trei purcei cu vârsta de aproximativ 2-3 luni. Analizele de laborator au confirmat pesta porcină în cazul unuia dintre animale.

În rezervaţia din Insula Mică a Brăilei trăiesc în semisălbăticie aproximativ 2.500 de porci domestici, lăsaţi primăvara de localnicii din zonele limitrofe şi recuperaţi toamna. Pe insulă nu există nicio aşezare omenească.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici