Porsche a preluat controlul Volkswagen

Porsche Automobil Holding SE a devenit, luni, acţionarul majoritar al Volkswagen AG, prin majorarea participaţiei directe la 50,76%, preluând astfel controlul asupra constructorului auto german, a anunţat Porsche.

66 afișări
Imaginea articolului Porsche a preluat controlul Volkswagen

Porsche a preluat controlul Volkswagen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ca urmare a trecerii pragului de 50% dintre acţiunile Volkswagen, Porsche preia şi controlul indirect asupra producătorului suedez de camioane Scania.

Potrivit legii suedeze, Porsche trebuie să lanseze o ofertă de preluare integrală a Scania, însă noul acţionar majoritar al Volkswagen nu şi-a manifestat interesul pentru achiziţia acţiunilor constructorului de camioane.

Preluarea controlului Volkswagen de către Porsche a fost un proces care a durat mai bine de un an.

O lege federală germană, cunoscută ca Legea Volkswagen, dă dreptul landului unde îşi are sediul compania (în acest caz Saxonia Inferioară - n.r.) să blocheze, dispunând doar de un pachet minoritar de 20%, decizii importante care ar necesita în alte cazuri o deţinere de 75% din acţiuni.

Având în vedere acest aspect, Porsche şi landul Saxonia Inferioară se află în proces privind o decizie a Curţii Europeane de Justiţie (CEJ), din octombrie 2007, care stipulează că dreptul statului german de a bloca decizii în cadrul companiilor este ilegal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici