Porsche Panamera, în România din septembrie

Primul sedan din istoria producătorului de maşini sport de lux Porsche, denumit Panamera, este disponibil pe piaţa românească la preţuri cuprinse între 97.738 euro şi 138.000 euro cu TVA inclus, primele exemplare urmând să fie livrate clienţilor în prima parte a lunii septembrie.

96 afișări
Imaginea articolului Porsche Panamera, în România din septembrie

Porsche Panamera, în România din septembrie

Importatorul modelelor Porsche pe plan local, Porsche România, a început preluarea comenzilor pentru Panamera şi are două comenzi ferme pentru care clienţii au plătit şi avansul.

Maşina este disponibilă în trei variante, Panamera S, Panamera 4S (echipată cu tracţiune integrală) şi Panamera Turbo, care are de asemenea un sistem de tracţiune 4x4.

Prima variantă are un preţ de 97.738 euro cu TVA inclus şi este dotată cu un motor pe benzină de 4,8 litri care dezvoltă 400 de Cai Putere (CP). Panamera 4S are acelaşi propulsor ca şi prima versiune, însă dispune de un sistem de tracţiune integrală.

Panamera Turbo, cea mai scumpă versiune a noului model Porsche (138.000 euro cu TVA inclus), are un motor de 4,8 litri supraalimentat (bi-turbo) care dezvoltă 500 CP.

Pe lista cu opţionale disponibile pentru Panamera figurează frâne ceramice, care costă 9.000 de euro cu TVA inclus, o variantă de tapiţerie din piele, în două tonuri, al cărui preţ este de aproape 5.200 de euro cu TVA inclus, precum şi un sistem audio Burmester cu 16 boxe, care dezvoltă o putere de 1.000 W, care costă aproape 5.000 de euro cu TVA inclus.

GALERIE FOTO

Clienţii primului model sedan al Porsche pot alege între 13 culori ale tapiţeriei din piele naturală, mai multe combinaţii de materiale, inclusiv patru variante bicolore, care pot fi combinate cu şapte stiluri decorative. Acestea includ materiale exclusive precum carbonul sau lemnul de măslin.

Portbagajul are o capacitate de 445 litri pentru modelele Panamera S şi 4S şi de 432 litri pentru modelul Panamera Turbo, ajungând până la 1,250 litri atunci când spătarul banchetei din spate este pliat.

Motoarele de pe Panamera pot fi cuplate la o cutie de viteze manuală cu şase trepte sau la una automată cu şapte rapoarte şi ambreiaj dublu (PDK).

Anul trecut au fost vândute 118 maşini Porsche pe plan local, în scădere cu 19,7% faţă de 2007, când au fost livrate 147 de unităţi ale mărcii.

Importatorul mărcii Porsche este compania Porsche România, care mai deţine în portofoliu brandurile Bentley, Audi, Volkswagen, Skoda, Seat şi Volkswagen Autovehicule Comerciale.

Începând cu a doua jumătate a acestui an, Porsche România va reprezenta oficial şi marca sport de lux Lamborghini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici