Poşta Română a deschis şase oficii poştale în Spania

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a deschis, joi, şase oficii poştale în Spania, suma alocată pentru extinderea reţelei teritoriale în afara ţării ridicându-se la 200.000 euro, a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul general al operatorului poştal, Dan Mihai Toader.

475 afișări
Imaginea articolului Poşta Română a deschis şase oficii poştale în Spania

Poşta Română a deschis şase oficii poştale în Spania (Imagine: Mediafax Foto)

"Este un eveniment important pentru noi, mai ales că suntem prima societate cu capital majoritar de stat care trece graniţele României. Deschiderea oficiilor poştale în Spania a venit firesc, fiind o consecinţă a numărului extrem de mare de români care trăiesc şi muncesc în această ţară", a afirmat Toader, prezent la lansarea oficiului din Valencia.

El a adăugat că suma investită reprezintă contravaloarea chiriilor pentru spaţiile în care au fost amplasate oficiile poştale şi salariile angajaţilor, la care se adaugă cheltuielile de amenajare. "Jumătate din aceste cheltuieli au fost suportate de agentul nostru din Spania", a precizat Toader.

Alături de oficiul din Valencia, au devenit operaţionale, începând de joi, şi unităţile teritoriale din Madrid, Barcelona, Malaga, Castellon şi Coslada.

Pe lângă serviciile de coletărie, prin intermediul celor şase unităţi clienţii vor avea posibilitatea să efectueze transferuri de bani şi să achite facturile emise de Orange România şi Romtelecom. De asemenea, clienţii oficiilor vor putea să achiziţioneze cărţi poştale, ziare, reviste şi felicitări, precum şi CD-uri şi DVD-uri cu muzică şi filme româneşti.

"În scurt timp vom oferi clienţilor din Spania posibilitatea achitării facturilor pentru alte utilităţi, cum ar fi cele emise de distribuitorii de energie electrică şi gaze naturale. Facturile se achită în euro", a spus Toader.

El a adăugat că societatea va practica în oficiile din Spania tarife similare celor din România şi a anticipat că aceste unităţi vor deveni profitabile până la finele acestui an.

"Volumul estimat al activităţilor care vor fi desfăşurate de cele şase oficii asigură premizele recuperării investiţiei până la finele acestui an", a spus Toader.

Reprezentantul companiei a mai spus că extinderea teritorială va continua în Italia, unde Poşta Română va deschide câte un oficiu poştal în Florenţa şi Prato. "Luăm în calcul şi alte state, cum ar fi Germania, unde anul viitor vom deschide unul sau mai multe oficii poştale", a menţionat Toader.

Cu circa 35.000 de angajaţi, Poşta Română este cel mai mare jucător pe piaţa de profil, cu o reţea teritorială care numără circa 7.100 de locaţii, grupate în zece direcţii regionale.

În 2007, societatea a consemnat o cifră de afaceri de 1,043 miliarde de lei, în creştere cu 28,1% faţă de anul anterior, în timp ce profitul net a scăzut cu 20,3%, la 25,48 milioane de lei.

Acţionarii operatorului poştal sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici