Preluarea firmei Rarăul de către Albalact, aprobată de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea de concentrare economică realizată de producătorul de lactate Albalact Alba Iulia prin preluarea controlului unic asupra firmei Rarăul, întrucât nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurenţial normal.

203 afișări
Imaginea articolului Preluarea firmei Rarăul de către Albalact, aprobată de Consiliul Concurenţei

Preluarea firmei Rarăul de către Albalact, aprobată de Consiliul Concurenţei

"Efectele operaţiunii de concentrare economică notificate asupra mediului concurenţial nu sunt semnificative, iar operaţiunea nu a condus la crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante identificate", se arată într-un comunicat al Consiliului.

Concentrarea are loc în sectorul producţiei şi comercializării de lapte şi produse lactate, iar pieţele relevante sunt cele naţionale.

Entitatea rezultată în urma concentrării economice va deţine poziţia de lider pe piaţa producţiei şi comercializării untului, se arată în decizia Consiliului Concurenţei.

Rarăul a fost privatizată în 1994 prin metoda MEBO şi a realizat în 2007 o cifră de afaceri de 16,18 milioane lei, în timp ce profitul net a fost de aproape 440.000 lei. Firma este specializată în producţia de brânzeturi, inclusiv produse tradiţionale tip caşcaval, caş şi urdă, precum şi în producţia de lapte praf, unt şi produse proaspete tip smântână, iaurt, lapte bătut şi lapte pentru consum.

Compania a anunţat în luna octombrie că va achiziţiona 77,2% din acţiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc, pentru intrarea pe segmentul brânzeturilor.

Potrivit Albalact, valoarea tranzacţiei este de 13,42 milioane lei, finanţată printr-un credit BCR, şi a fost realizată între firmă şi 88 de acţionari ai Rarăul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici