Preşedintele bielorus acuză Gazprom că a dezlănţuit un "război al gazelor"

Preşedintele bielorus, Alexander Lukaşenko, a declarat, marţi, că disputele privind datoriile la plata gazelor naturale dintre Gazprom şi Belarus s-au transformat într-un "război al gazelor", potrivit RIA Novosti.

19 afișări
Imaginea articolului Preşedintele bielorus acuză Gazprom că a dezlănţuit un "război al gazelor"

Preşedintele bielorus acuză Gazprom că a dezlănţuit un "război al gazelor" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din nefericire, acest conflict s-a transformat într-un război al gazelor între Gazprom şi Belarus", a spus Lukaşenko în timpul unei întrevederi cu ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov.

Belarusul refuză să plătească preţul cerut de Rusia, de 169 de dolari pentru 1.000 de metri cubi în primul trimestru şi de 185 de dolari pentru trimestrul al doilea, şi a achitat doar 150 de dolari pentru 1.000 de metri cubi de la începutul anului.

Gazpromul a redus, luni, livrările de gaze naturale către Belarus cu 15% din cauza unei datorii de 200 de milioane de dolari acumulate de guvernul de la Minsk în 2010. Livrările au fost diminuate cu încă 30% marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici