Preţul petrolului a urcat cu 4%, la maximul ultimelor 5 săptămâni, stimulat de decizia OPEC+

Preţul petrolului a urcat vineri cu aproximativ 4% la un maxim al ultimelor cinci săptămâni, stimulat din nou de decizia OPEC+ de săptămâna aceasta de a face cea mai mare reducere a ofertei din 2020 încoace, în ciuda îngrijorărilor legate de o posibilă recesiune şi de creşterea ratelor dobânzilor.

515 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului a urcat cu 4%, la maximul ultimelor 5 săptămâni, stimulat de decizia OPEC+

Preţul petrolului a urcat cu 4%, la maximul ultimelor 5 săptămâni, stimulat de decizia OPEC+

Petrolul a crescut pentru a cincea zi consecutiv, notează Reuters.

Contractele futures pe Brent au crescut cu 3,50 dolari, sau 3,7%, pentru a se stabili la 97,92 dolari pe baril, în timp ce petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 4,19 dolari, sau 4,7%, pentru a încheia la 92,64 dolari.

Aceasta a fost cea mai mare închidere pentru Brent din 30 august, iar pentru WTI din 29 august. Saltul de preţ a împins ambele referinţe în teritoriul de supracumpărare tehnică pentru prima dată din august pentru Brent şi din iunie pentru WTI.

Ambele contracte au înregistrat săptămâna aceasta a doua creştere săptămânală consecutivă şi cele mai mari creşteri procentuale săptămânale din martie. Brent a crescut cu aproximativ 11%, iar WTI cu 17%.

"Printre principalele ramificaţii ale ultimei reduceri a OPEC se numără o probabilă revenire a petrolului la 100 de dolari", a declarat Stephen Brennock de la brokerul de petrol PVM.

UBS Global Wealth Management a estimat, de asemenea, că Brent "va trece peste pragul de 100 de dolari pe baril în următoarele trimestre".

Reducerea OPEC+ vine înaintea unui embargo al Uniunii Europene asupra petrolului rusesc şi va comprima oferta pe o piaţă deja strânsă.

Joi, preşedintele american Joe Biden şi-a exprimat dezamăgirea faţă de planurile OPEC+. El şi oficialii americani au declarat că Washingtonul analizează toate alternativele posibile pentru a împiedica creşterea preţurilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici