Preţul petrolului scade înainte de preconizata majorare a dobânzii de referinţă în SUA

Preţul petrolului a scăzut marţi, în condiţiile în care dolarul a rămas puternic, iar investitorii au anticipat noi majorări ale ratelor dobânzii ale băncilor centrale, menite să înăbuşe inflaţia.

470 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului scade înainte de preconizata majorare a dobânzii de referinţă în SUA

Rezerva Federală a SUA va majora probabil miercuri ratele dobânzilor cu încă 75 de puncte de bază pentru a ţine în frâu inflaţia. Aceste aşteptări cântăresc asupra acţiunilor, care evoluează adesea în tandem cu preţul petrolului. Alte bănci centrale, inclusiv Banca Angliei, se reunesc şi ele în această săptămână, notează Reuters.

"Piaţa petrolului este prinsă între îngrijorările în scădere şi speranţele în creştere. Îngrijorările sunt determinate de înăsprirea monetară agresivă din SUA şi Europa, care sporeşte probabilitatea unei recesiuni şi ar putea să cântărească perspectivele cererii de petrol", a declarat Giovanni Staunovo, analist de mărfuri la UBS.

Contractele futures pe ţiţei Brent au scăzut cu 1,19 dolari, sau 1,3%, la 90,81 dolari pe baril. Ţiţeiul american West Texas Intermediate pentru livrare în octombrie a fost la 84,45 dolari, în scădere cu 1,28 dolari. Contractul din octombrie va expira marţi, iar contractul mai activ din noiembrie a scăzut cu 1,63 dolari, sau 1,9%, la 83,73 dolari.

Atât Brent cât şi WTI sunt pe cale să înregistreze cele mai mari scăderi trimestriale în procente de la începutul pandemiei de coronavirus. Brent a atins aproximativ 139 de dolari pe baril în martie, pentru cel mai ridicat nivel din 2008 încoace.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici