Preţurile de consum din China au scăzut în ianuarie în cel mai rapid ritm din ultimii 15 ani

Preţurile de consum din China au scăzut în ianuarie în cel mai rapid ritm din ultimii 15 ani, nerespectând previziunile analiştilor şi subliniind provocările pentru factorii de decizie politică care încearcă să revigoreze încrederea investitorilor în cea de-a doua economie ca mărime din lume.

204 afișări
Imaginea articolului Preţurile de consum din China au scăzut în ianuarie în cel mai rapid ritm din ultimii 15 ani

Preţurile de consum din China au scăzut în ianuarie în cel mai rapid ritm din ultimii 15 ani

Indicele preţurilor de consum al ţării a scăzut cu 0,8% în ianuarie, de la an la an, potrivit statisticilor oficiale publicate joi, a patra lună consecutivă de scăderi şi cea mai mare contracţie din 2009 încoace, scrie FT, citat de ZF.

Scăderea, care a fost mai abruptă decât scăderea de 0,5% prognozată de un sondaj realizat de Reuters în rândul analiştilor şi decât declinul de 0,3% din decembrie, survine în condiţiile în care economia Chinei se confruntă cu o prăbuşire prelungită a sectorului imobiliar, cu o prăbuşire a pieţei bursiere şi cu venituri mai slabe din exporturi.

,,O multitudine de indicatori clipesc acum în roşu, semnalând o perioadă periculoasă pentru economia Chinei şi pieţele financiare", a declarat Eswar Prasad, profesor de economie la Universitatea Cornell şi fost şef al diviziei China a FMI.

IPC a crescut cu 0,3% în ritm lunar, sub nivelul de creştere de 0,4% prognozat de sondajul Reuters, dar mai puternic decât creşterea de 0,1% din decembrie.

Indicele preţurilor de producţie s-a îmbunătăţit marginal, scăzând cu 2,5% în ianuarie de la an la an, o uşoară îmbunătăţire faţă de declinul de 2,7% din decembrie şi faţă de prognoza analiştilor de 2,6%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici