Previziunile celui mai important om din SUA, în timpul crizei din 2008: cât de repede îşi va reveni economia

  • Ben Bernanke a fost şeful Federal Reserve în timpul crizei din 2008
  • Acesta susţine că economia SUA îşi va reveni în circa doi ani din actuala criză
10705 afișări
Imaginea articolului Previziunile celui mai important om din SUA, în timpul crizei din 2008: cât de repede îşi va reveni economia

Previziunile celui mai important om din SUA, în timpul crizei din 2008: cât de repede îşi va reveni economia

Economia Statelor Unite ale Americii ar putea să scadă cu 30% sau chiar mai mult în trimestrul doi al anului, ca urmare a faptului că salariaţilor li s-a cerut să stea acasă, pentru a combatele efectele pandemiei, este de părere Ben Bernanke, preşedinte al Federal Reserve în perioada crizei financiare ce a izbucnit în 2008, potrivit Reuters.
 
Acesta susţine că economia îşi va reveni în circa doi ani.
 
„Una peste alta, urmează un an foarte greu pentru economie”, a declarat Bernanke în cadrul unui eveniment organizat online de Institutul Brookings. Potrivit fostului şef al Federal Reserve, deşi economia a reacţionat bine la măsurile de stimulare fiscală şi monetară luate până acum, mai sunt multe de făcut.
 
„Există măsuri pe care le putem lua pentru a reporni afacerile, dar nu cred că va fi posibil ca acestea să-şi revină până nu va exista suficientă încredere… că repornirea economiei nu va genera o criză”.
 
Totuşi, spune el, evoluţiile de până acum par să indice că revenirea va fi considerabil mai rapidă decât aceea care a urmat crizei din 2007-2009.
 
„Economia SUA îşi va reveni, iar în câţiva ani urmele acestei experienţe vor fi insesizabile”, a prezis acesta.
 
Ca preşedinte al Federal Reserve în perioada crizei din 2007-2008, Ben Bernanke a luat măsuri de stimulare a economiei pe care mulţi le-au considerat neortodoxe. Astfel, acesta a scăzut dobânda cheie de la un  nivel de 5,25% pe an până la 0. Când a considerat că nu este suficient pentru a combate criza de lichiditate, a lansat un program de relaxare cantitativă în valoare de 1,3 trilioane de dolari. Programul s-a derulat între noiembrie 2008 şi iunie 2010, banii fiind folosiţi pentru achiziţia de active de la băncile comerciale şi instituţiile publice. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici