Primarul Sectorului 6: Un mare proiect imobiliar din Bucureşti, fără autorizaţie de construire. Reacţia EnVogue Residence

  • Ciprian Ciucu: Un mare proiect imobiliar din Sectorul 6 al capitalei a început deşi lucrarea nu are autorizaţie de construire.
  • Luni, primarul sectorului a verificat situaţia pe teren după ce a primit mai multe sesizări.
  • Societatea EnVogue Residence solicită publicarea dreptului la replică şi vine cu precizări în urma informaţiilor care au circulat în spaţiul public.
30122 afișări
Imaginea articolului Primarul Sectorului 6: Un mare proiect imobiliar din Bucureşti, fără autorizaţie de construire. Reacţia EnVogue Residence

FOTO: Facebook Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a aflat că unul dintre marile proiecte imobiliare aflate în derulare nu are autorizaţie de construire. Mai grav chiar, petiţiile care semnalau încălcarea legii ar fi fost făcute pierdute chiar de angajaţii Primăriei. Ca urmare Ciucu a ordonat o anchetă.

„Sectorul 6 nu este un sat fără câini. Am primit petiţii care îmi semnalau că acest mare proiect imobiliar, care are deja birou de vânzări, nu are şi autorizaţie de construire. Am luat Poliţia Locală cu mine şi m-am dus sa verific. Nu are. Dar are posibili complici la serviciul de urbanism al primăriei, pentru că petiţiile, în loc să fie direcţionate către poliţia locală si alte instituţii abilitate, erau direcţionate către... firma care s-a apucat să construiască ilegal. Noaptea minţii. Urmează o anchetă”, a anunţat primarul Ciprian Ciucu.

În funcţie de rezultatele anchetei, Primăria va decide ce măsuri trebuie să fie luate în acest caz.

Drept la replică al EnVogue Residence 

În urma articolelor publicate în mass-media, potrivit cărora ansamblul EnVogue Residence din cartierul Militari nu deţine autorizaţie de construire şi ar fi realizat ilegal, folosind deja un birou de vânzări, compania a transmis mai multe precizări:

„Proiectul rezidenţial dezvoltat în cartierul Militari, din sectorul 6, de către societatea Envogue Residence Est SRL este compus din 2 blocuri, cuprinde 484 de apartamente şi este realizat pe parcursul a patru faze de dezvoltare.

Acest proiect rezidenţial deţine următoarele acte:

I. Autorizaţia de construire nr. 149 din data de 04.04.2018 şi Autorizaţia de construire nr. 779/29.11.2018, ambele eliberate de către Primăria Sectorului 6 Bucureşti pentru Corpul A ce corespunde actualmente scărilor nr. 1 şi nr. 2 (fazele 1 şi 2 ale proiectului EnVogue Residence), ambele situate în Drumul Ciorogârla nr. 297-299, sector 6, Bucureşti.

La finalizarea lucrărilor de construire aferente corpului A au fost încheiate/emise:

  • Pentru corp A – scara 1, compusă din tronson 1 şi tronson 2 → Procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor nr. 342/15.02.2019 şi Certificatul de atestare a edificării construcţiei nr. 32/06.03.2019, eliberat de către Serviciul Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6;
  • Pentru corp A – scara 2, compusă din tronson 3 şi tronson 4 → Procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor nr. 102/23.05.2019 şi Certificatul de atestare a edificării construcţiei nr. 109/29.05.2019, eliberat de către Serviciul Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6.

II. Autorizaţia de construire nr. 443 din data de 08.08.2018, eliberată de către Primăria Sectorului 6 Bucureşti pentru Corpul B, care autorizează patru tronsoane (fazele 3 şi 4 ale proiectului EnVogue Residence), situate în Drumul Ciorogârla nr. 297-299, sector 6, Bucureşti;

La finalizarea lucrărilor de construire aferente corpului B care cuprinde două scări, fiecare scară cu câte două tronsoane, au fost încheiate/emise Procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor nr. 203/24.09.2020 şi Certificatul de atestare a edificării construcţiei nr. 244/05.10.2020, eliberat de către Serviciul Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6;

Aşadar, toate blocurile existente la adresa din Drumul Ciorogârla nr. 297-299, Sector 6, Bucureşti sunt construite în baza autorizaţiilor de construire indicate anterior şi disponibile pe site-ul Primăriei Sectorului 6 Bucureşti (www.primarie6.ro/informatii-utile/autorizatii-de-construire-emise/).

Precizăm că toate aceste blocuri sunt amplasate pe Drumul Ciorogârla nr. 297-299, Sector 6, Bucureşti, chiar dacă accesul în proiect se poate face bidirecţional atât prin Drumul Ciorogârla, cât şi prin Bulevardul Iuliu Maniu nr. 586-590, folosindu-se drumul nostru privat.

Arătăm faptul că societatea noastră a vândut sau promis spre vânzare doar garsoniere şi apartamente din blocurile care au fost realizate în baza acestor autorizaţii de construire.

În prezent, societatea noastră are în curs de autorizare un nou proiect imobiliar care se află situat în Bulevardul Iuliu Maniu nr. 586-590 şi pentru care s-a început pregătirea unei porţiuni de teren, aspect care a generat o mare neînţelegere cu privire la construcţiile realizate până în prezent de EnVogue Residence.

Dată fiind dimensiunea proiectului autorizat, societatea noastră deţine un total de trei birouri de vânzări pentru a acoperi toate căile de acces în complex, dintre care cel mai nou birou de vânzari este cel amplasat pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 586-590, Sector 6, Bucuresti, creat în urma fluxului mare de vizitatori din zonă. Scopul acestuia este de a facilita accesul vizitatorilor la vizionările de apartamente, mai ales în perioada în care accesul prin cealaltă cale de acces (Drumul Ciorogârla nr. 297-299) era îngreunat din pricina restricţiilor impuse de autorităţi în localităţile Chiajna şi Dudu – Roşu, cu ocazia pandemiei.

Toate aceste informaţii privitoare la locaţie, adresă, căi de acces, birouri de vânzări pot fi consultate pe site proiectului www.EnVogueResidence.ro. De asemenea, în partea de jos a site-ului, în precum şi în toate paginile acestuia, se găseşte adresa exactă, respectiv DrumulCiorogârla nr. 297-299, Sector 6, Bucureşti, dar şi o schiţă cu harta şi amplasamentul exact atât al proiectului autorizat, cât şi al birourilor de vânzări. În pagina de Contact se pot vedea atât adresele birourilor de vânzări, cât şi dispoziţia acestora pe harta şi locaţia efectivă a ansamblului imobiliar.

Subliniem faptul că biroul de vânzări situat pe Bulevardul Iuliu Maniu nu are nicio legătură cu pregătirile pentru proiectul viitor de pe aceiaşi stradă şi că activitatea de vânzări din cadrul biroului a fost strict pentru cele patru faze ale proiectului din Drumul Ciorogârla nr. 297-299, Sector 6, Bucureşti pentru care au fost emise autorizaţiile de construire menţionate mai sus, s-au întocmit procesele-verbale de recepţie la terminarea lucrărilor şi au fost eliberate certificate de edificare de către Primăria Sectorului 6”, transmite societatea EnVogue Residence.

Regretăm situaţia creată pentru care societatea noastră nu este responsabilă şi asigurăm partenerii şi clienţii EnVogue Residence de disponibilitatea în clarificarea oricăror neînţelegeri, precum şi de angajamentul de a respecta obligaţiile contractuale asumate”, se adaugă în comunicat.

Societatea EnVogue Residence a solicitat publicarea dreptului la replică şi actualizarea tuturor informaţiilor din articolele care au folosit „informaţii menite să discrediteze imaginea companiei, astfel încât publicul să poată avea acces la înformaţii transparente şi corecte.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici