Producătorul de jocuri pe Facebook Zynga a obţinut 1 mld. de dolari printr-o ofertă publică iniţială

Zynga, cel mai mare producător de jocuri pentru Facebook, a obţinut 1 miliard de dolari printr-o ofertă publică iniţială, cea mai mare vânzare de acest tip efectuată de o companie americană de Internet după ce Google a atras 1,9 miliarde dolari în 2004.

296 afișări
Imaginea articolului Producătorul de jocuri pe Facebook Zynga a obţinut 1 mld. de dolari printr-o ofertă publică iniţială

Producătorul de jocuri pe Facebook Zynga a obţinut 1 mld. de dolari printr-o ofertă publică iniţială (Imagini: Mediafax Foto/AFP)

Oferta evaluează Zynga la 7 miliarde de dolari, de 6,8 ori veniturile anului încheiat la sfârşitul lui septembrie.

Dezvoltator al unor jocuri precum CitiVille, FarmVille şi Mafia Wars, Zynga a vândut 100 de milioane de acţiuni la preţul de 10 dolari pe unitate, nivelul maxim al intervalului ţintit, care pornea de la 8,5 dolari.

Tranzacţiile cu acţiuni Zynga vor începe vineri la bursa Nasdaq.

"Zynga şi jocurile sale devin branduri de consum şi sunt anticipate perspective bune de creştere, care atrag investitorii", a declarat Colin Sebastian, analist la firma Robert W. Baird în San Francisco.

Compania Zynga a fost înfiinţată în 2007 de către directorul general Mark Pincus, iar în primele nouă luni din acest an şi-a dublat vânzările la 829 milioane de dolari.

Peste 90% din veniturile Zynga sunt obţinute prin intermediul Facebook, operatorul celei mai mari reţele de socializare la nivel mondial.

Facebook analizează lansarea unei oferte publice iniţiale de 10 miliarde de dolari, care ar evalua compania la peste 100 de miliarde de dolari, a declarat luna trecută o sursă apropiată situaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici