Programele de susţinere a sectorului bancar costă statele europene 3.770 miliarde euro

Guvernele europene au aprobat, până în prezent, programe în valoare de 3.770 miliarde euro pentru susţinerea sectorului bancar în faţa crizei financiare, potrivit Bloomberg.

12 afișări
Imaginea articolului Programele de susţinere a sectorului bancar costă statele europene 3.770 miliarde euro

Programele de susţinere a sectorului bancar costă statele europene 3.770 miliarde euro (Imagine: Mediafax Foto)

Guvernele UE au aprobat alocarea a 311,4 miliarde euro pentru investiţii în capitalul băncilor, 2.920 miliarde euro pentru garanţii şi 33 miliarde euro pentru curăţarea balanţelor contabile ale instituţiilor de credit de activele toxice. Alte 505,6 miliarde euro au fost cheltuite pentru asigurarea lichidităţilor băncilor.

Marea Britanie s-a angajat cu 781,2 miliarde euro în sprijinirea instituţiilor de credit, cea mai mare sumă alocată de un stat membru al Uniunii Europene, se arată într-un document elaborat de oficiali ai Comisiei Europene, Băncii Centrale Europene şi ai ţărilor blocului comunitar. Programele implementate de Danemarca, unde 13 dintre cele 130 de bănci locale au fost salvate de stat, au o valoare de aproape 594 miliarde euro.

Autorităţile SUA s-au angajat până în prezent în susţinerea sectorului bancar cu 12.800 miliarde dolari.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici