Programele Rabla Local şi Casa Verde Fotovoltaice, distribuite autorităţilor locale

Ministrul Mediului Tánczos Barna a anunţat joi anunţă descentralizarea programelor Rabla Local şi Casa Verde Fotovoltaice, acestea urmând să fie implementate de autorităţile locale.

17449 afișări
Imaginea articolului Programele Rabla Local şi Casa Verde Fotovoltaice, distribuite autorităţilor locale

Programele Rabla Local şi Casa Verde Fotovoltaice, distribuite autorităţilor locale

„Am creat cadrul legal pentru delegarea implementării acestor programe la autorităţile locale şi lucrăm la detaliile tehnice de derulare. Scopul este eficientizarea programelor, simplificarea procedurilor şi scurtarea perioadei de analiză a dosarelor, astfel încât cetăţenii să beneficieze, în cel mai scurt timp, de sprijinul financiar”, a anunţat Tánczos Barna.

Acesta a avut joi o discuţie cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România despre pregătirea lansării programelor Rabla Local şi Casa Verde Fotovoltaice, dar şi despre finanţările din PNRR acordate localităţilor prin Ministerul Mediului.

În urma discuţiilor, anul acesta va porni programul Rabla Local, finanţat de AFM, dar numai pentru primăriile care decid să deruleze propriile programe de casare a autovehiculelor uzate.

„Din 2023, pornim atât programul Rabla Local cât şi programul Casa Verde Fotovoltaice dezvoltând un sistem informatic centralizat de înscriere în program, pe baza căruia autorităţile locale vor acorda bani locuitorilor”, susţine ministrul Mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici