Programul de salvare a sistemului financiar supus din nou votului în Camera Reprezentanţilor

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite se va pronunţa din nou, vineri, asupra programului de salvare a sistemului financiar al ţării, adoptat deja de Senat, un vot crucial aşteptat cu nelinişte de pieţele bursiere din întreaga lume.

18 afișări
Imaginea articolului Programul de salvare a sistemului financiar supus din nou votului în Camera Reprezentanţilor

Programul de salvare a sistemului financiar supus din nou votului în Camera Reprezentanţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele democrat al Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, s-a declarat joi "optimistă" în privinţa votării acestei legi în cadrul dezbaterii care începe vineri, la ora locală 09.00 (16.00, ora României) şi care va dura 90 de minute.

"Nu vom supune la vot o lege care să nu dispună de voturile necesare. Sunt optimistă în privinţa faptului că legea va fi votată", a dat asigurări Pelosi.

Planul secretarului Trezoreriei, Henry Paulson, care fost respins luni în Camera Reprezentanţilor, presupune alocarea de fonduri bugetare de 700 miliarde de dolari pentru răscumpărarea, de către stat, a tuturor activelor, produselor şi datoriilor neperformante acumulate de sistemul financiar american o dată cu prăbuşirea pieţei creditelor ipotecare.

Luni, 133 de republicani şi 65 de democraţi au votat împotriva acestui proiect supranumit "Legea de stabilizare economică de urgenţă 2008".

Dar joi, mai mulţi deputaţi, demcoraţi şi republicani, au anunţat că se aliniază măsurilor propuse de secretarul Trezoreriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici