PSA Peugeot Citroen va rechema până la 100.000 de maşini cu defecte la pedala de acceleraţie

Constructorul auto francez PSA Peugeot Citroen a anunţat că va rechema pentru reparaţii până la 100.000 de automobile din cauza unei defecţiuni la pedala de acceleraţie asemănătoare problemei maşinilor Toyota implicate într-o acţiune de acelaşi gen.

73 afișări
Imaginea articolului PSA Peugeot Citroen va rechema până la 100.000 de maşini cu defecte la pedala de acceleraţie

PSA Peugeot Citroen va rechema până la 100.000 de maşini cu defecte la pedala de acceleraţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Modelele rechemate sunt Peugeot 107 şi Citroen C1 construite la o uzină din Cehia unde PSA Peugeot Citroen şi Toyota produc împreună maşini.

"Vom face acelaşi lucru ca şi Toyota. Vom face o rechemare", a declarat un purtător de cuvânt al constructorului auto francez.

Toyota a anunţat vineri că recheamă până la 1,8 milioane de autovehicule vândute în Europa pentru a remedia problema pedalelor de acceleraţie, după ce săptămâna trecută a luat o măsură similară pentru 2,3 milioane de maşini vândute în Statele Unite.

Defecţiunea pedalelor de acceleţie ale automobilelor Toyota poate determina accelerarea nedorită a maşinii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici