RADET caută soluţii alternative de obţinere a energiei termice

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti caută soluţii alternative de producere a energiei termice, având marţi în acest sens o întâlnire cu o societate care are o tehnologie de gazeificare a deşeurilor menajere.

289 afișări
Imaginea articolului RADET caută soluţii alternative de obţinere a energiei termice

RADET caută soluţii alternative de obţinere a energiei termice (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Reprezentanţii RADET s-au întâlnit, marţi cu reprezentanţii societăţii Eco Solution, care au prezentat o tehnologie proprie privind gazeificarea deşeurilor menajere şi valorificarea lor în producţia de energie în cogenerare.

Este cea de-a treia întâlnire prin care RADET urmăreşte să cunoască principalele soluţii tehnice alternative româneşti de producere a energiei termice.

Potrivit regiei, acesta este un proces necesar şi foarte important în finalizarea strategiei energetice în Bucureşti, iar soluţiile alternative au în vedere atât grija pentru mediul înconjurător, cât şi reducerea considerabilă a costurilor pentru încălzirea locuinţelor în Capitală.

"Ca idee principală, prelucrarea energetică a deşeurilor menajere poate să aibă ca rezultat asigurarea apei calde de la robinet în proporţie de 50 - 60%, pe parcursul unui an. Acest lucru este posibil în condiţiile în care municipalitatea va lua decizia de a investi într-o capacitate de prelucrare a tuturor deşeurilor produse de locuitorii şi firmele din municipiul Bucureşti", a declarat directorul general al RADET, Ion Gabriel Tănase.

La rândul său, reprezentantul Eco Solution, Costin Frâncu, a arătat că, prin tehnologia brevetată, din gunoiul menajer se poate produce atât energie electrică, cât şi energie termică, nivelul tehnologiei oferind cinci soluţii diferite de valorificare a gazului rezultat prin gazeificarea deşeurilor.

"Am prezentat o//tehnologie nouă, gazeificarea deşeurilor, o tehnologie brevetată de noi prin care din gunoiul municipal producem energie electrică şi energie termică. Asta ar putea sa ofere RADET-ului un avantaj de reducere a preţului la gigacalorie şi simultan să rezolve problema gunoiului menajer din Bucureşti", a declarat reprezentantul Eco Solution, Costin Frâncu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici