Radu Berceanu: Aeroportul din Braşov este, probabil, o afacere imobiliară

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, joi, la Mediaş, într-o conferinţă de presă, că Aeroportul Braşov "este, probabil, o afacere imobiliară", spunând că nu înţelege de ce este cerut teren de rezervă, iar numărul pasagerilor a fost estimat la o cifră aşa de mare.

173 afișări
Imaginea articolului Radu Berceanu: Aeroportul din Braşov este, probabil, o afacere imobiliară

Radu Berceanu, ministrul Transporturilor (Imagine: Mediafax Foto)

"La Braşov nu se pune problema dacă să se facă sau nu (aeroport - n.r.), ci ce mărime să aibă. Cred că cel mai bine ar fi pe terenul actual, unde e un aerodrom şi pe care se poate construi o pistă de decolare - aterizare de 1.200 de metri şi eventual cumpărate încă două - trei hectare ca să ajungă astfel pista la 1500 – 1800 de metri, arhisuficienţi pentru orice tip de avion ar putea ateriza acolo", a afirmat Berceanu.

Potrivit ministrului Transporturilor, Braşovul fiind foarte aproape de Sibiu şi de Târgu Mureş, localităţi care au aeroport, cel de la Braşov ar deservi practic trei judeţe, respectiv Braşov, Harghita şi Covasna, care, în opinia lui Berceanu, "nu au mai mult de un milion de locuitori".

Berceanu a adăugat că, din documentaţia depusă de autorităţile locale a reieşit că aeroportul din Braşov ar avea anual 1,2 milioane de pasageri.

"Nu-mi dau seama de unde", a afirmat ministrul.

"Este probabil o afacere imobiliară, am constatat că sunt tot felul de încurcături. Pe documentaţie mai scrie «teren de rezervă», nu înţeleg de ce cer 130 de hectare rezervă. Rezervă la ce, la vremuri mai grele, când nu mai suntem preşedintele Consiliului Judeţean? Eu asta cred, dacă acest punct de vedere mi-l demontează cineva cu cifre, atunci voi recunoaşte că am greşit", a declarat Berceanu.

În opinia ministrului Berceanu, la Braşov trebuie neapărat să existe un aeroport, întrucât toate capitalele de judeţ şi chiar municipiile trebuie să aibă cel puţin un aerodrom.

Camera Deputaţilor şi-a întrerupt, miercuri, şedinţa la propunerea viceliderului PSD Aura Vasile, după ce reprezentanţii PSD şi PDL nu au căzut de acord asupra discutării unei ordonanţe de urgenţă care viza transferarea unui teren pentru realizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici