Reabilitarea stadionului Dinamo: A fost semnat contractul privind studiile de fezabilitate şi prefezabilitate.

Compania Naţională de Investiţii a semnat, miercuri, contractul privind întocmirea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate pentru noul stadion Dinamo, valoarea totală a serviciilor de proiectare prestate fiind de peste 300.000 lei.

1096 afișări
Imaginea articolului Reabilitarea stadionului Dinamo: A fost semnat contractul privind studiile de fezabilitate şi prefezabilitate.

Reabilitarea stadionului Dinamo: A fost semnat contractul privind studiile de fezabilitate şi prefezabilitate

„Am veşti bune în perspectiva pregătirilor pe care le face România, pentru găzduirea meciurilor la Campionatul Mondial de Fotbal din anul 2020. Compania Naţională de Investiţii a semnat ieri (miercuri, n.r.) două contracte importante. Primul contract se referă la proiectarea şi execuţia lucrărilor de investiţii la stadionul Steaua. După cum ştiţi noua arenă va avea o capacitate de 30.500 de locuri şi va îndeplini criteriile impuse de UEFA, pentru derularea de competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA. Al doilea contract se referă la întocmirea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate la stadionul nou, pentru clubul sportiv Dinamo Bucureşti. Noul complex sportiv va avea o capacitate de aproximativ 18.000 de locuri şi va îndeplini criteriile impuse de UEFA, pentru derularea de competiţii sportive, pentru nivelul de clasificare UEFA 4. Ambele proiecte vor fi finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţii Publice, prin Compania Naţională de Investiţii”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, în cadrul şedinţei de Guvern de joi.

De asemenea, Ministerul Dezvoltării arată că valoarea contractului pentru studiul privind Stadionul Dinamo este de 310.500 lei.

„Compania Naţională de Investiţii (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice) a semnat ieri, 18 iulie 2018, contractul privind întocmirea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate la obiectivului de investiţii “Stadion Nou pentru Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti” din Şoseaua Ştefan cel Mare, Nr. 7 -9, sector 2, Bucureşti. În urma demarării procedurii de achiziţie publică privind atribuirea contractului prin publicarea anunţului nr. 1000219 din 17.04.2018, au fost depuse patru oferte. (...) Potrivit ofertei câştigătoare (S.C LUCIAN SIMION ARHITECTURA S.R.L), durata pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate va fi de 75 de zile, iar valoarea contractului pentru prestarea serviciilor de proiectare este de 310.500 lei fără TVA”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Potrivit sursei citate, activitatea de elaborare a studiului de prefezabilitate se va face în corelare cu activitatea de elaborare a planului urbanistic zonal. Ordinul de începere a studiului de fezabilitate va emis după aprobarea planului urbanistic zonal.

„În funcţie de indicatorii urbanistici care vor fi aprobaţi prin PUZ-ul realizat de C.S. DINAMO, noul complex sportiv va avea o capacitate de aproximativ 18.000 de locuri şi va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4. Astfel, arena va beneficia de un teren de fotbal, cu o lungime de 105 m şi o lăţime de 68 m, prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare şi drenaj, spaţii pentru echipe şi oficiali (vestiare pentru sportivi şi arbitri), spaţii pentru mass-media (boxă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.), locuri dedicate persoanelor cu dizabilităţi, spaţii de cazare pentru sportivi, un muzeu al clubului sportiv, spaţii administrative şi spaţii dedicate publicului (magazine, zonă food)”, mai arată Ministerul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici