Recuperarea economiei britanice este pusă în pericol de nivelul redus al creditării

Recuperarea economiei britanice este pusă în pericol de nivelul redus al creditării companiilor de către bănci, a declarat ministrul pentru Afaceri, Vince Cable.

26 afișări
Imaginea articolului Recuperarea economiei britanice este pusă în pericol de nivelul redus al creditării

Recuperarea economiei britanice este pusă în pericol de nivelul redus al creditării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De la ieşirea Marii Britanii din recesiune, în ultimul trimestru din 2009, recuperarea economică a fost lentă, creşterea din primul trimestru fiind de numai 0,3%, iar creditarea, mai ales pentru companii mici, a rămas la un nivel redus.

"Am putea intra într-o nouă criză a creditelor dacă nu dăm drumul la împrumuturi. Există un pericol real de subminare a creşterii economice", a afirmat ministrul într-un interviu acordat cotidianului Independent on Sunday.

Guvernul lucrează la noi măsuri pentru a susţine deblocarea pieţei creditelor, însă trebuie să găsească şi modalităţi de a rezolva lipsa de încredere la contactarea unei datorii, respectiv să îndemne companiile să se finanţeze mai mult de pe pieţele de capital.

Marea Britanie trebuie să-şi reechilibreze economia, sprijinind industria foarte performantă şi să reducă dependenţa de sectorul financiar, a spus Cable. Chiar dacă perspectivele sunt "sumbre", guvernul adoptă măsuri pentru a creşte performanţa economiei, ca scăderea taxelor sau reducerea birocraţiei.

Economia britanică a înregistrat în 2009 o contracţie a Produsului Intern Brut de 4,8%, cea mai mare din ultimii 88 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici