Renault: 10% din piesele auto de pe piaţa românească sunt contrafăcute

Aproximativ 10% din piaţa românească a pieselor auto este reprezentată de produse contrafăcute, iar cele mai des întâlnite sunt componentele de caroserie, sisteme de frânare şi de direcţie, a declarat luni directorul de calitate şi servicii al companiei Renault, Jean Francois Martin.

52 afișări
Imaginea articolului Renault: 10% din piesele auto de pe piaţa românească sunt contrafăcute

Renault: 10% din piesele auto de pe piaţa românească sunt contrafăcute (Imagine: Mediafax Foto)

"Din piaţa de piese auto, circa 10% reprezintă contrafacerile. Prejudiciile aduse grupului Renault de comerţul cu piese care nu sunt de origine se ridică la cinci milioane euro anual", a declarat Martin.

Totodată, anul trecut s-a înregistrat o reducere de aproape şapte ori a volumului de piese contrafăcute capturate, de la 27.000 în 2008 la 4.000 de componente.

Renault colaborează cu autorităţile vamale, Poliţia şi Registrul Auto Român pentru combaterea contrafacerii pieselor de schimb auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici