Renault Logan, în programul rus de înnoire a parcului auto

Executivul rus va prezenta, în această săptămână, un program de stimulare a vânzărilor de maşini mai ieftine de 9.700 dolari, produse pe plan local, printre modele vizate regăsindu-se şi Renault Logan, potrivit ediţiei online a publicaţiei The Moscow Times.

181 afișări
Imaginea articolului Renault Logan, în programul rus de înnoire a parcului auto

Renault Logan, în programul rus de înnoire a parcului auto (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul rus, Vladimir Putin, a cerut la începutul lunii februarie Ministerului Industriei şi Comerţului să elaboreze, într-o lună, un program prin care vor fi alocate două miliarde ruble (55 milioane dolari) pentru a face mai accesibile creditele pentru achiziţia de maşini.

Ministerul a anunţat săptămâna trecută că planul, care va fi aplicat cel mai probabil prin intermediul instituţiilor de credit Sberbank şi VTB, ar putea susţine aproximativ 150.000 de vânzări de maşini în 2009, dar modele cu un preţ mai mic de 350.000 ruble (9.700 dolari).

Lista automobilelor la achiziţia cărora vor fi acordate subvenţii include aproape toate modele de Lada, produse de AvtoVAZ, dar şi o serie de automobile străine asamblate pe plan local, precum Renault Logan şi Ford Focus.

Ca o excepţie, programul vizează şi modelul Volkswagen Jetta, al cărui preţ de achiziţie este, în mod normal, de 580.000 ruble. Un purtător de cuvânt al Ministerului Comerţului a afirmat, însă, că modelul va fi menţinut pe lista guvernului numai dacă, prin renunţarea la unele opţiuni, preţul se va cifra la 350.000 de ruble.

Un program cu obiectiv asemănător a generat anul trecut vânzarea a 950.000 de maşini din 30 de modele, a declarat Sergei Udalov, analist la Avtostat. Datele indică, astfel, că noile subvenţii acordate de guvern nu vor avea un impact ridicat pe piaţa auto, potrivit analistului.

Doar 11% dintre cetăţenii ruşi intenţionează să cumpere o maşină în următorii trei ani, iar dintre aceştia proximativ 40% încă nu s-au decis asupra modului de plată. O treime, însă, vor apela la credite pentru achiziţia de autovehicule, potrivit datelor agenţiei de statistică VTsIOM.

Analiştii consideră, însă, că două miliarde de ruble vor susţine vânzarea a doar 47.000 de maşini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici