Renault menţine ţinta unor marje operaţionale de 4,5%, stabilită pentru 2008

Renault menţine ţinta unor marje operaţionale de 4,5%, stabilită pentru 2008, în pofida cotaţiei reduse a dolarului şi a creşterii peste estimări a costului materiilor prime, a declarat, marţi, directorul general al grupului auto francez, Carlos Ghosn.

9 afișări
Imaginea articolului Renault menţine ţinta unor marje operaţionale de 4,5%, stabilită pentru 2008

Renault menţine ţinta unor marje operaţionale de 4,5%, stabilită pentru 2008

El a spus, la adunarea generală a acţionarilor, că menţine şi estimarea referitoare la o creştere de 10% a vânzărilor de vehicule ale Renault, în acest an.

Ghosn a adăugat, totuşi, că înţelege de ce pieţele financiare au îndoieli privind capacitatea grupului de a-şi îndeplini obiectivele.

"Până când nu vom reuşi să raportăm rezultate solide timp de mai multe luni şi să demonstrăm că putem atinge ţinta privind marjele operaţionale, ne vom menţine într-o zonă a mediocrităţii", a arătat Ghosn ca răspuns la întrebările scrise ale acţionarilor.

Veniturile Renault au crescut cu 4,2% în primul trimestru, la 10,21 miliarde de euro, de la 9,79 miliarde de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. În cazul diviziei de automobile, veniturile au urcat cu 4,2%, la 9,69 miliarde de euro, pe fondul unui avans al vânzărilor de 6,5%. Efectul negativ al cursului valutar a fost de 2,1 puncte procentuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici