Restricţii de circulaţie pentru vehicule de peste 7,5 tone în 25 de judeţe

Vehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 7,5 tone vor avea interdicţie de circulaţie pe drumurile naţionale din 25 de judeţe, în intervalul 11-20 al fiecărei zile, pentru ca drumurile să nu se deterioreze, ca urmare a caniculei, a anunţat, marţi, Compania de Drumuri.

9 afișări
Imaginea articolului Restricţii de circulaţie pentru vehicule de peste 7,5 tone în 25 de  judeţe

Restricţii de circulaţie pentru vehicule de peste 7,5 tone în 25 de judeţe

Restricţia va fi aplicată pe toate drumurile naţionale din judeţele Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Bihor, Sălaj, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Giurgiu, Buzău, Călăraşi, Brăila, Ialomiţa, Ilfov, Vrancea, Galaţi, Bacău şi Vaslui, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, ca urmare a temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcăminţii rutiere, menţionează CNADNR.

Vor fi exceptate transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, transporturile poştale, transporturile de echipamente de prim ajutor, transporturile pentru distribuire de carburanţi, transporturile de mărfuri sub temperatura controlată, transporturile pentru tractări vehicule avariate, transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării.

Restricţia va fi ridicată imediat ce temperaturile vor intra în normal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici