Rezultat istoric pentru Tesla: Producătorul de automobile electrice a obţinut un profit de 311 milioane de dolari în trimestrul al treilea

Producătorul de automobile electrice Tesla a obţinut al treilea, dar cel mai mare profit trimestrial din istoria de 15 ani a companiei, de 311,5 milioane dolari, pe fondul sporirii livrărilor de maşini.

1980 afișări
Imaginea articolului Rezultat istoric pentru Tesla: Producătorul de automobile electrice a obţinut un profit de 311 milioane de dolari în trimestrul al treilea

Rezultat istoric pentru Tesla: 311 milioane de dolari profit în trimestrul al treilea

Rezultatul, comentează BBC, este o victorie a directorului executiv Elon Musk, care a promis investitorilor profituri în acest an. Cel mai recent trimestru profitabil al companiei a fost în 2016.

Într-o scrisoare către investitori, Musk a definit trimestrul drept „istoric”, un rezultat al unei munci incredibil de grele. El a adăugat că Tesla va obţine profit şi în cel de-al patrulea trimestru al anului.

Tesla nu a raportat niciodată un profit anual.

Rezultatul vine pe fondul creşterii cererii Model 3, cea mai recentă variantă de automobil electric fabricată. Compania a fabricat 80.000 de automobile în perioada invocată, din care peste 60% au fost Model 3, ceea ce a crescut cifra de afaceri la 6,8 miliarde de dolari, mai mult decât dublu faţă de perioada similară a anului trecut.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici