Rodipet va reveni în proprietatea statului

Compania de distribuţie a presei Rodipet va reveni în proprietatea statului din cauza neîndeplinirii sistematice a prevederilor din contractul de privatizare cu Magnar Two, potrivit unei decizii a Consiliului Director al AVAS

287 afișări
Imaginea articolului Rodipet va reveni în proprietatea statului

Rodipet va reveni în proprietatea statului (Imagine: rodipet.ro)

"În ultima şedinţă a Consiliului Director am dispus executarea gajului asupra Rodipet pentru neîndeplinirea sistematică a prevederilor din contractul de privatizare, astfel că societatea va reveni în proprietatea statului", a declarat marţi preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache.

Privatizarea Rodipet a avut loc în decembrie 2003, când firma Magnar System Com din Otopeni a cumpărat de la stat întregul pachet de acţiuni al societăţii de distribuţie a presei, printr-o tranzacţie de şase milioane euro.

În 2006, statul a redobândit 45% din acţiunile Rodipet în urma conversiei unor datorii de circa 17 milioane de lei, participaţie pe care a vândut-o ulterior către Magnar Two (fosta Magnar System Com), din grupul Awdi.

În urma tranzacţiei, Magnar Two deţine un pachet de 83,9% din acţiunile Rodipet.

Restul titlurilor sunt deţinute de Supremo Corporation (15,78%), Monalisa Investments (0,1%), ambele făcând parte din grupul Awdi, şi persoanele fizice Awdi Hassan şi Awdi Mehdi, fiecare având 0,1% din acţiuni.

La privatizarea Rodipet, statul a acordat facilităţi fiscale în valoare totală de 48,46 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici