România a înregistrat cea mai mare creştere a turismului din UE, în sezonul de iarnă 2018-2019

În sezonul rece 2018-2019, turismul a crescut în 25 din 27 state membre ale Uniunii Europene, însă cel mai mare avans îl are ţara noastră, cu 8,6% mai mult faţă de perioada 2017-2019, potrivit datelor Oficiului European pentru Statistică (Eurostat) publicate luni.

427 afișări
Imaginea articolului România a înregistrat cea mai mare creştere a turismului din UE, în sezonul de iarnă 2018-2019

România a înregistrat cea mai mare creştere a turismului din UE, în sezonul de iarnă 2018-2019

După România, turismul a crescut, în perioada menţionată, în Croaţia (7,4%) şi Polonia (7,3%).

Dintre statele membre ale UE, doar două ţări au raportat scăderi în ceea ce priveşte turismul în perioada iernii: Grecia (-8,3%) şi Malta (-3,5%).

Totodată, la nivelul Uniunii Europene, în perioada sezonului rece 2018-2019 au fost înregistrate 18,9 milioane de nopţi petrecute în hoteluri şi alte unităţi de cazare, cu 2,6% mai mult faţă de sezonul de iarnă 2017-2018.

Cele mai populare destinaţii din UE pentru turiştii din întreaga lume care au călători în afara ţării de rezidenţă, în perioada sezonului de iarnă 2018-2019, au fost Spania (care a reprezentat 20% din toate nopţile petrecute de nerezidenţi din Uniunea Europeană în hoteluri şi alte unităţi de cazare), Italia şi Regatul Unit (fiecare cu 12%), Austria (10%), Germania şi Franţa (fiecare cu 9%).

În sezonul rece, turismul din aceste şase state a reprezentat aproape trei sferturi (72%) din toate nopţile petrecute de nerezidenţi în hotelurile din UE.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turism,
iarna,
romania

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici