România a înregistrat în octombrie cel mai rapid declin din UE al producţiei din construcţii

România a înregistrat în octombrie cele mai abrupte scăderi din UE ale producţiei din sectorul construcţiilor, de 6,1% faţă de luna anterioară şi de 11,3% raportat la perioada similară a anului trecut, contrar evoluţiei de la nivelul Uniunii, unde piaţa a crescut în medie cu 0,4%, respectiv 1,5%.

157 afișări
Imaginea articolului România a înregistrat în octombrie cel mai rapid declin din UE al producţiei din construcţii

România a înregistrat în octombrie cel mai rapid declin din UE al producţiei din construcţii (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Cele mai mari creşteri raportat la luna septembrie au fost înregistrate în Ungaria (4%), Italia (3,2%) şi Olanda (2,2%), iar cele mai puternice scăderi în România şi Marea Britanie (-2,2%), potrivit datelor Eurostat.

Avansul lunar la nivelul UE a fost susţinut de creşterea cu 0,4% a construcţiilor de clădiri şi cu 0,2% a construcţiilor de inginerie civilă.

Comparativ cu luna octombrie a anului trecut, Ungaria (15,8%), Spania (13,9%) şi Suedia (10,5%) au înregistrat cele mai mari creşteri ale producţiei din sectorul construcţiilor. Cele mai accentuate scăderi au fost înregistrate în România, Portugalia (-13,3%), Italia (-5,7%) şi Slovacia (-4,3%).

La nivelul UE, construcţia de clădiri a avansat cu 2,3% în octombrie faţă de aceeaşi lună a anului interior, în timp ce construcţiile de inginerie civilă au scăzut cu 1,5%.

Cifrele sunt ajustate sezonier şi sunt calculate pe baza evoluţiei volumului producţiei la nivelul fiecărui stat UE, incluzând atât lucrările de construcţii, cât şi cele de inginerie civilă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici