România ar putea avea în acest an o producţie de grâu de peste şase milioane de tone

România ar putea avea în acest an o producţie de grâu de peste şase milioane de tone, estimează secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Tanczos Barna.

339 afișări
Imaginea articolului România ar putea avea în acest an o producţie de grâu de peste şase milioane de tone

România ar putea avea în acest an o producţie de grâu de peste şase milioane de tone (Imagine: Mircea Gherase/Mediafax Foto)

Tanczos Barna, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a declarat, marţi, la Sfântu Gheorghe, că, potrivit estimărilor ministerului, România ar putea avea în acest an o producţie de grâu de peste şase milioane de tone, ceea ar însemna o producţie "bună".

Potrivit sursei citate, în schimb, producţia ar putea fi afectată din punct de vedere calitativ dacă ploile vor continua şi în perioada următoare.

"Starea vremii, din păcate, ar putea să afecteze exact perioada de recoltare. În aceste săptămâni ar trebui să înceapă recoltarea în partea de sud a ţării şi, dacă va continua vremea ploioasă, ca şi anul trecut, vom avea probleme de calitate şi nu neapărat de cantitate", a spus Tanczos Barna.

Potrivit sursei citate, estimările arată că, din punct de vedere cantitativ, producţia va fi una bună în acest an.

"După estimările noastre, va fi peste producţia de anul trecut. Acest lucru înseamnă probabil peste şase milioane de tone de grâu în România, ceea ce ar însemna o producţie bună", a conchis secretarul de stat.

Secretarul de stat Tanczos Barna a participat, marţi, la Sfântu Gheorghe, la o conferinţă privind posibilităţile de dezvoltare a zonei secuimii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici