România ar putea exporta mai multă energie către Bulgaria

România ar putea exporta mai multă electricitate către Bulgaria, ca urmare a conectării Turciei în luna septembrie la reţeaua electrică europeană, a declarat, marţi, directorul general al companiei Transelectrica (TEL), Adrian Băicuşi.

26 afișări
Imaginea articolului România ar putea exporta mai multă energie către Bulgaria

România ar putea exporta mai multă energie către Bulgaria (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"În următoarea perioadă schimburile cu vecinii se vor intensifica, pentru că Turcia a intrat în zona de sincronizatre cu UCTE şi vor importa mai multă energie din Bulgaria. Probail vom exporta mai mult către Bulgaria", a afirmat Băicuşi, prezent la un seminar pe teme de energie.

El a arătat că sectorul privat de producţie a energie va deveni tot mai important, comparativ cu unităţile de stat, pe măsură ce vor fi finalizate mai multe proiecte care vizează termocentrale şi unităţi eoliene.

"În viitor vom avea schimbări notabile în zona de producţie, cu termocentrala de la Brazi a OMV Petrom, cu eoliene. Vom vedea, încet-încet, cum sectroul privat va deveni din ce în ce mai important", a spus Băicuşi.

În acelaşi timp, producătorii români ar putea fi concuraţi de cei din state est-europene, precum Ucraina, care au preţuri de vânzare mai mici.

"Avem presiune din Est, unde se produce energie ieftină şi companiile de acolo fac presiuni mari să intre în zona europeană. Deci, este presiune pentru producătorii români", a mai spus Băicuşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici