România are a 11-a producţie de energie eoliană şi a opta producţie de energie solară din Europa

Producţia României de energie electrică pe bază eoliană este de 7,4 terawaţi pe oră, a 11-a din Europa, la egalitate cu cea a Irlandei, se arată în datele pe 2017 ale companiei British Petroleum (BP).

3122 afișări
Imaginea articolului România are a 11-a producţie de energie eoliană şi a opta producţie de energie solară din Europa

România are a 11-a producţie de energie eoliană şi a opta producţie de energie solară din Europa

Comparativ cu anul 2016, producţia energiei eoliană din 2017 a fost mai mare cu 0,8 terawaţi / oră, iar comparativ cu anul 2015, a fost cu 0,3 terawaţi mai mare. Cea mai clară diferenţă este cea dintre producţia înregistrată în anul 2017 şi cea din 2010, când producţia de energie eoliană a fost de doar 0,3 terawaţi / oră.

Capacitatea reţelei româneşti de a prelua energia eoliană este, însă, foarte limitată, de doar 3.038 megawaţi, a 13-a din Europa.

În privinţa producţiei de energie solară fotovoltaică, în 2017 România a avut o producţie de 1,9 de terawaţi / oră, a 8-a din Europa. Comparativ cu anul 2016, producţia a fost mai mare cu 0,1 terawaţi / oră, dar comparativ cu 2015 producţia a fost mai mică cu 0,1 terawaţi / oră.

Şi în acest caz capacitatea reţelei româneşti de a prelua energia este foarte limitată, la doar 1.378 megawaţi. Capacitatea este cu doar doi megawaţi mai mare decât în 2016 şi cu 52 megawaţi mai mare decât cea din 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici